Indulhat az óvodaépítés – Aláírták a kivitelezési szerződést

0
3845

Mint ismert Tárnok Nagyközség Önkormányzata 400 millió forint támogatást nyert óvodaépítésre. 2018 második felében két alkalommal is sikertelenül zárult a kiírt közbeszerzés, ugyanis a támogatási összegnél jóval magasabb ajánlatok érkeztek. Emiatt 2019 első negyedévében többlettámogatási igényt nyújtott be önkormányzatunk és a Pénzügyminisztérium további 60 milliós támogatásban részesítette településünket. Az időközben kiírt közbeszerzés pedig sikkerrel zárult, így a mai napon Szolnoki Gábor polgármester Tárnok Nagyközség Önkormányzata képviseletében aláírta a kivitelezési szerződést.

Az új négycsoportos óvoda a Honfoglalás utcában a Tárnoki Tipegő Bölcsőde mellett fog megépülni.

Szolnoki Gábor polgármester szerkesztőségünknek elmondta: „Csodálatos hír ez mindannyiunk számára! Nagyon sok munka van egy pályázat megtervezése, elkészítése és beadása körül, napjainkban pedig még inkább izgalmas kérdés kivitelezőt találni az építőipar óriási kihasználtsága mellett. Azonban céltudatos csapattal dolgozunk, minden felmerülő problémára meg kell keresnünk a megfelelő választ. Kiemelkedő segítség volt a Kormány részéről, hogy a pályázat beadása és a megvalósítás kezdetének valódi ideje közötti áremelkedéssel kapcsolatos jelzésünket pozitívan bírálták el. A teljes beruházás önkormányzati önereje 86 millió forint, amit önkormányzatunk jó gazdálkodásának köszönhetően biztosítani tudunk.”

„A szerződéskötéssel együtt egyeztettünk a konzorciumi tagokkal arról is, hogy az önkormányzat kérése alapján – ahogy ez minden nagyobb beruházás esetén megvalósul –, fogadják a helyi alvállalkozók jelentkezését is. A teljes projekt költségvetési felelőssége a fővállalkozóké” – emelte ki a polgármester. Hozzátette: „Köszönöm szépen a Polgármesteri Hivatal, az Önkormányzat minden munkatársának, hogy munkájuk eredményeként ez az új, zöldmezős beruházás is megvalósulhat.”