A Tárnok Rugby Club SE többnyire 2018-ban toborzott lányokból álló U16-os lány csapata nagy megmérettetés előtt áll. Október 26-án nemzetközi rögbi tornát rendez a club az Iskola utcai sportpályán, amin a Cseh-Köztársaság, Ausztria és Hazánk csapatai fognak megküzdeni a kupáért.

A női rögbi világszerte viszonylag új sportág, ennek ellenére Rió óta már az olimpiai listában is szerepel. A magyar válogatott Európa második vonalában versenyzik, közvetlenül a top nemzetek alatt. Ennek ellenére kevés nemzetben kezdenek el ilyen fiatal lányokkal foglalkozni, így a jövőben lányaink valódi esélyesei lehetnek egy komoly szintlépésnek.

71185938_1065452740321949_6740515854661713920_o

A tárnoki rögbis lányok kitartó munkával értek el ide a Közép-Európában női rögbi óriásnak számító Esztergom és a mindig meghatározó Fehérvár mellett. A külföldi csapatok közül mindössze a bécsi Vienna Celtic-kel mérettettek meg korábban, éppen múlt héten, akik felett 24-12 arányú győzelmet arattak.

Fontos kiemelni, hogy U16-os korosztály révén rögbis hölgyeink mindössze 12-15 évesek, néhányan közülük azonban már idén lehetőséget kapnak, hogy megkezdhessék a közös munkát a felnőtt női válogatottal.

A csapatot a magyar bajnokságban és a nemzetközi tornákon is a Velencei-tavi Rögbi SE és a Maglód RSE játékosai egészítik ki az idei évben, hogy mindhárom csapat megfelelő minőségű játéklehetőséget biztosítson nekik. Közben a Tárnok Rögbi Club folyamatosan toborozza, az újabb tehetségeket az érdeklődő lányokat és fiúkat pénteken 18.00-tól várjuk az edzésekre az egészség-ház mögötti pályán.

Egy mérkőzés 2×7 perc és 2×7 játékos küzd egymás ellen egy a focival megegyező teljes méretű pályán. A mérkőzések egésznap zajlanak majd, hiszen a nemzetközi torna közé a Felnőtt Női Nemzeti Bajnokság meccsei fognak beékelődni. Aki tehát október 26-án kilátogat, az biztosan jól fogja magát érezni!

Szeretettel várunk minden szülőt, szurkolót és érdeklődőt!