Már épül a pihenőpark a vasútállomás mellett

0
2214
Épül a pihenőpark 2019. szeptember 30-án, a vasútállomás mellett, Tárnokon.

Mint ismert a Sport- és szabadidőpark több ütemben épül a tárnoki vasútállomás mellett. Az első ütemben a street workout pálya-, a másodikban pedig a játszótér megépítésére került sor. Jelenleg a pihenőpark építése zajlik.

A földmunkálatokat még a hétvégén elkezdték, miután ezt befejezik kezdődhet a térkövezés. A járdaépítés során 2 helyen alakítanak ki útkapcsolatot a Szív utcához, egy helyen az ivókúthoz, továbbá a pihenőparkon keresztül egy helyen a P+R parkolóhoz, illetve térkövezésre kerül még a játszótér és a street workout pálya mellett egy nagyobb rész is, amely szintén a P+R parkolóhoz fog kapcsolódni.

A park részeként padokat, sakk asztalt, szemeteseket és lámptatesteket helyeznek majd el. Ebben az ütemben a térvilágítás előkészülete zajlik, illetve a pihenőpark köré padokat is kihelyeznek. A többi kültéri bútor – úgymint a sakk asztal és az ahhoz tartozó padok – telepítésére kora tavasszal kerül sor.

A fejlesztés további ütemében többfunkciós pályát is építenek, amelyet kézilabdázásra, tengózásra és kosárlabdázásra lehet majd használni, illetve lesz még gördeszkapálya és a terület köré még egy futókört is terveznek.

A park fejlesztésének célja, hogy ezt a közterületet minél több korosztály tudja használni, mégpedig arra amire a leginkább való: pihenésre, játékra, kikapcsolódásra, felüdülésre.

Kapcsolódó cikkek:

Elkezdődött a vasútállomás melletti játszótér építése
Elkezdték a kültéri sportpark építését a vasútállomás mellett
Megkezdődik a vasútállomás melletti park tervezése
Kültéri sportpark létesítésére pályázunk