Szőlő, bor, lovaskocsi és hagyományőrző programok – Így telt az idei szüreti mulatság

0
1723

Az idei szüreti mulatság lovaskocsis felvonulással kezdődőtt, majd a menet részeként a település több pontján vendéglátással, élő zenével és a Hajtóka táncbemutatójával folytatódott. A Heinrich Antal Házban számos gyermek- és hagyományőrző programra is sor került, az eseményen borkóstoltatással részt vett az idei Orbán-napi borverseny aranyérmes borásza, Melicher György is.

Idén immár tizennegyedik alkalommal került sor a Tárnoki Szüreti Mulatság megrendezésére, amelynek a Heinrich Antal Ház adott otthont szeptember 21-én. A program részeként feldíszített lovaskocsik indultak körbe a településen, amelynek első megállója az Egészségház parkolója volt, ahol vendéglátással, a Bara Zenekarnak köszönhetően élő zenével, és a Hajtóka táncbemutatójával szórakoztatták a kilátogató közönséget.

A Heinrich Antal Házban számos gyermek- és felnőtt programmal várták az érdeklődőket. A polgármesteri borkóstolók mellett Melicher György, az Orbán-napi borverseny aranyérmes borának kóstolására is lehetőség volt. Az eseményre a Tárnoki Bor- és Gasztrolub külön borsarokkal készült.

A színpadon fellépett a Hajtóka Egyesület tánc és népdal csoportja, a Muslinca Dalárda, az érdi Rosenbruche, a Formás Néptáncegyüttes, a Tárnoki Fúvos Zenekar, illetve a napot, ahogy már tavaly is Retro disco zárta.

Lizicska Tamás a gyermekek nagy örömére a program ideje alatt mindvégig lovaskocsival járta a települést.

Az eseményen volt kirakodó vásár is, ahol házi portékák közül lehetett választani, illetve Póthné Viczing Gabi tárnoki konyhákból származó tárgyakból nyári konyhát is berendezett.

A gyermekprogramok szervezésében részt vett: Póthné Viczing Gabi, a Varázsöböl Egyesület és a Tárnoki Közösségi Színtér csapata.

A lovaskocsis menet és a lovasok megszervezésében Tóth Ferenc, tárnoki fogathajtó segédkezett.