Számos programmal várják a gyermekeket a Szüreti Mulatságon

0
1777

Idén immár tizennegyedik alkalommal kerül sor a Tárnoki Szüreti Mulatság megrendezésére, amelynek a Heinrich Antal Ház ad otthont szeptember 21-én. Az eseményre gyermek és felnőtt programokkal egyaránt készülnek, lesz még lovaskocsizás, külső helyszíneken táncbemutató és élő zene, valamint szürettel kapcsolatos programok, borkóstolás és házi termékek garázsvására. 

A program részeként feldíszített lovaskocsi indul a Heinrich Antal Háztól körbe a településen, amelynek első megállója a Hazatérők útja és a Rákóczi út találkozási pontja lesz, majd a felvonulás kitérőt tesz a vasútállomásra, utána pedig a Hajtóka Egyesület táncbemutatója következik az Egészségház parkolójában, illetve a Tárnoki Goods Market előtt is. Az élő zenét a Bara Zenekar biztosítja.

eloszor_tarnokit
A Heinrich Antal Házban számos gyermek- és felnőtt programmal várják az érdeklődőket. A polgármesteri borkóstolók mellett Melicher György, az Orbán-napi borverseny aranyérmes borának kóstolására is lehetőség lesz. Az eseményre a Tárnoki Bor- és Gasztrolub külön borsarokkal készül.
A színpadon bemutakoznak küönböző népdal- és néptáncegyüttesek, úgymint a Hajtóka Egyesület, a Muslinca Dalárda, az érdi Rosenbruche, a Formás Néptáncegyüttes, a Tárnoki Fúvos Zenekar, illetve a napot, ahogy már tavaly is Retro disco zárja.
A KÖSZI büfé melegszendviccsel, zsíros deszkával, lilahagymával, üditőkkel és meleg teával várja a vendégeket, valamint a helyszínen lesz még lángos és kürtöskalács is.
Gyermekprogramok:
  • Csillámtetoválás
  • Szőlő levél lenyomat készítése
  • Gipszöntés
  • Szőlőtaposás, must készítés
  • Szürethez kapcsolódó eszközök bemutatása
  • Szőlő kóstolás

A gyermekprogramok szervezésében részt vesz: Póthné Viczing Gabi, a Varázsöböl Egyesület és a Tárnoki Közösségi Színtér csapata.