Szolnoki Gábor polgármester a munkálatok helyszínén járt, 2019. szeptember 7-én, a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola alsó tagozatos épületében.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. a napokban együttműködési megállapodást kötött az Érdi Tankerülettel, annak érdekében, hogy a tárnoki iskola épületeiben karbantartási kérdésekben eljárhasson. Az együttműködés célja egyrészt, hogy a tárnoki gyermekek számára kedvezőbb és jobb tanulási körülményeket biztosítsanak, másrészt, hogy a tanárok által bejelentett problémára gyors és szakszerű megoldás születhessen. A közös munkát a településüzemeltetési cég kezdeményezte.

Tárnok Nagyközség Önkormányzata – attól függetlenül, hogy az iskola az Érdi Tankerület kezelése alá tartozik – továbbra is támogatni-, és segíteni szeretné az intézményt, amelynek köszönhetően a településüzemeltetési cég egy régóta fennálló hiányosságot pótol, ugyanis ezen hétvégén megoldják, hogy legyen meleg-víz a kisiskolában. A beruházás Tárnok Nagyközség Önkormányzatának finanszírozásában valósul meg.

IMG_1227 másolatA cég munkatársai a munkálatokat szándékosan hétvégére időzítették, hogy ne zavarják meg az oktatási- és nevelői munkát.

Mint ismert, a Tárnoki Köz-Ért Kft. az utóbbi időben több együttműködési megállapodást kötött már a település és a lakosság érdekeit szem előtt tartva. Ilyen egyezséget kötött például a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósággal a Benta patak melletti zöldterületek gondozására-, az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft-vel az Öreg-hegyi szelektív-hulladékelszállítására, a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel a majomsziget területén lévő utak kátyúzására.