Új tanév, új kihívások

0
1505

A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában 2019. szeptember 2-án 9.00-kor megszólalt a csengő, jelezve egy újabb iskolaév kezdetét. Idén 21 osztálynyi diák fogja benépesíteni iskolánkat. A három első osztály mellett, az ötödik évfolyamon is három tanulócsoport kezdheti meg a tanévet, így az alsó tagozaton 11, a felsőn pedig 10 osztályunk lesz. Intézményünkben idén 460 diák számára biztosítjuk a minőségi nevelő-, oktató munkát.

Az évnyitóról készült további képek a Tárnokhír facebook oldalán tekinthetőek meg.

Ünnepségünket a Rákóczi-induló nyitotta meg, amelyre tanulóink bevonultak és elfoglalták kijelölt helyüket. Ezután a 8. osztályosok zászlókísérettel bevezették kis elsőseinket.

Rendezvényünk mottójául egy kedves, de mindenki számára szívhez szóló idézetet választottunk:

„Ha élet zengi be az iskolát,
az élet is derűs iskola lesz.”

Igen, szeretnénk rákóczis tanulóink számára egy nyugodt, kiegyensúlyozott tanévet biztosítani.

Az ünnepséget Marosvölgyi Tünde megbízott igazgató asszony nyitotta meg, és köszöntötte a rendezvényen résztvevő vendégeket: Szolnoki Gábort, nagyközségünk polgármesterét; Halmosné Liebhauser Szilviát, a helyi óvodák intézményvezetőjét; Szanyi Nikolettát a Tárnoki Közösségi Színtér vezetőjét, és az intézményünkbe érkező új kollégákat.

Köszönet jár a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársainak azért, hogy a tanévnyitót megelőzően elvégezték a zöldterületek gondozását az iskola teljes területén, illetve, hogy a rendezvény ideje alatt biztosították a profi hangtechnikát, illetve a hangosítást. Szanyi Nikoletta, a Tárnoki Közösségi Színtér vezetője pedig egy óriássátor segítségével a gyermekek árnyékba helyezéséről gondoskodott.

Műsorunk a Himnusz közös éneklésével folytatódott, majd ezt Szolnoki Gábor polgármester úr ünnepi köszöntője követte.

A műsort adó 4.s-be járó diákok is lázasan készültek erre a napra:

Bárfai Judit: Tanévnyitó című versét Blázsovics Kinga előadásában hallhattuk, Mentovics Éva: Iskolai örömök című költeményét Kolter Viktória mondta el. Bártfai Judit: Szeptemberi tervek című alkotását Dombai Armand tolmácsolta. Nemes Nagy Ágnes: Tanulni című versét Kalászi Rebeka adta elő. Debreczeni Ádám tanár úr és Ferenci Bence 3. s osztályos tanuló zenei játékukkal színesítették rendezvényünk programját. A tanár úr felhívta a figyelmet az iskolánkban működő zenei oktatásra, ismertette a hangszeres tanulás lehetőségeit. Intézményvezető-helyettesként köszöntöttem az 1. osztályos apróságokat, majd felcsendült a Sulidal, és a hosszú évek hagyományát folytatva 8. osztályos gyermekeink átadták a kis csöppségeknek az iskola diákjai által készített ajándékokat.

Tanévnyitó ünnepségünket a következő gondolatokkal zártuk:

„ Állj be közénk, mert itt a helyed…”

Baráth Ildikó