KÖZÖSEN BÚCSÚZTATTUK EL A NYARAT

0
1827

Augusztus utolsó napján szikrázó napsütés és programok sokasága várta mindazokat, akik kilátogattak a IX. Tárnoki Lecsófőző Fesztivál és Családi Napra, a vasútállomás melletti sportparkba. A meleg ellenére részvételi rekordot döntött a jövőre jubiláló rendezvény, amelyre a Tárnoki Közösségi Színtér két párakapuval és egy óriássátorral is készült. A közönség szórakoztatásáról többek között bábszínház, tánc- és karatebemutató, kézműves foglalkozások, az Animal Cannibals és az EMELET koncert gondoskodott. Az esemény házigazdája a népszerű rádiós, Abaházi Csaba volt. 

A lecsófőző versenyen több, mint 20 csapat mérkőzött meg egymással. Az idei trófeát a zsűri összesítése alapján Margitliget csapata emelhette a magasba, míg a második helyen Zrínyi Hősei, a harmadikon pedig a világbajnok és Európa-bajnok úszónk, Milák Kristóf és a Hamburger SV labdarúgója, Beke Péter által alkotott duó végzett. A különdíjat a Cifra elnevezésű csapat kapta.

Beke Péter, Abaházi Csaba és Milák Kristóf a IX. Tárnoki Lecsófőző Fesztiválon, Tárnokon, 2019. augusztus 31-én.
Beke Péter, Abaházi Csaba és Milák Kristóf a IX. Tárnoki Lecsófőző Fesztiválon, Tárnokon, 2019. augusztus 31-én.

A rendezvényen a gyermekeket ingyenes kézműves foglalkozásokkal várták, úgymint: zoknibáb-, hűtőmágnes-, kulcstartó-, gyöngyfűzés-, és rajzkészítés. Ingyenes program volt még a nagy népszerűségnek örvendő kosárhinta is.

Az első gyermekprogram a Batyu Színház Mesemalac című előadásával kezdődött, majd a Boros Zoltán, Kontha Nelli és Borbély Krisztina álta vezetett Nyári Szín-Játék-Ház Tábor bemutatkozójával folytatódott. Ezután következett egy látványos szamurájbemutató, őket követve pedig az SZTC- és a Masters SE táncosai léptek a színpadra.

A délutáni és az esti programot illetően: bemutatkozott a Tárnoki Ütősegyüttes és a Csíkmadarasi énekkar, a közönséget is táncra perdítő bulit varázsoltak a Zumbás lányok, zenélt a Stereo Zenekar, a Cimpa x King duó és Demeter György, koncertet adott az Animal Cannibals és az EMELET. A napot, és ezzel a nyarat is egy jó hangulatú retro discoval búcsúztatták el a résztvevők. Az utolsó dalt – az Ismerős Arcok Nélküled számát – pedig egymást átölelve, átkarolva énekelte el a helyi közösség.