Közös nyárbúcsúztató: Lecsó, EMELET koncert és programok sokasága vár mindenkit

0
2789

Egész napos családi rendezvénnyel készül a Tárnoki Közösségi Színtér (KÖSZI) a IX. Tárnoki Lecsófőző Fesztivál és Családi Napra. Többek között bábszínház, tánc- és karatebemutató, kézműves foglalkozások sokasága, az Animal Cannibals és az Emelet koncert gondoskodik a nyárzáró buli jó hangulatáról. Ezúttal az esemény házigazdája a népszerű rádiós személyiség Abaházi Csaba lesz. 

A IX. Tárnoki Lecsófőző Fesztivál és Családi Nap 10.00 és 21.00 óra között kerül megrendezésre a vasútállomás melletti sportparkban. Az első gyermekprogram a Batyu Színház bábelőadásával kezdődik 10-kor, majd a Nyári Szín-Játék-Ház Tábor bemutatójával folytatódik. A délutáni és az esti programot illetően: bemutatkozik a Tárnoki Ütősegyüttes, zenél a Stereo Zenekar, a Cimpa x King duó, Demeter György, az Animal Cannibals és az EMELET. Táncbemutatót tart a Masters SE, a Zumba és az SZTC Táncszakosztály. A nap végére pedig egy fergeteges retro discot ígérnek a szervezők.

Lecsófőző verseny

A lecsófőző verseny keretében, az előzetes nevezések alapján több, mint 20 csapat mérkőzhet meg egymással. Az előre kijelölt helyeket 9.00 órától lehet elfoglalni, ezt követően kezdőhetnek meg az előkészületi munkálatok. A tűzgyújtásra 11 órai kezdettel kerül sor, majd egészen 14 óráig, vagyis egészen addig, amig a zsűri asztalára nem kerül a lecsós tányér, a versenyzők beleadhatnak apait-anyait, vagy inkább valami jól bevált házi trükköt, hogy elvigyék a trófeát. Az eredményhiretésre pedig várhatóan 15.00 óra körül lehet számítani.

Gyermekprogramok

A rendezvényen a gyermekeket ingyenes kézműves foglalkozásokkal várják, úgymint: zoknibáb-, hűtőmágnes-, kulcstartó-, gyöngyfűzés-, és rajzkészítés. Ingyenes program lesz még a kosárhinta, valamint a Tárnoki Közösségi Színtér könyvsarokkal is készül. További programlehetőség lesz még a zsákbamacska, horgászat, csillámtetoválás és a homokkép készítés.

Büfészolgáltatások

A büfések kínálatában: lángos, kürtöskalács, hamburger, hot-dog, lepény, vattacukor, csavaros fagyi, édesség, jégkása, jégkrém, üdítők, meggy sör és egyéb italok is elérhetőek lesznek.

Testvértelepülési találkozó

Az eseményre a két testvértelepülésünkről, Csallóköztárnokról és Csíkmadarasról is érkezik egy 20-20 fős delegáció. Ők is részt vesznek a lecsófőzésen és az azt követő programokon.  Mint ismert, mindkét településsel 2011 óta tartjuk fent a testvérvárosi kapcsolatot, a háromoldalú megállapodás aláírására 2015-ben került sor egy, a mostanihoz hasonló program keretében.

A szervezők a közös nyárbúcsúsztatásra mindekit szeretettel várnak!