Látkép a Benta utcában, Tárnokon, 2019. augusztus 27-én.

Lakossági bejelentés érkezett a Tárnoki Polgármesteri Hivatalba, miszerint ezidáig ismeretlen személyek az elmúlt hétvégén egy kanapét helyeztek ki a Benta parton, a Madách utca közelében. A korábbi tapasztalatok alapján pedig felmerült bennünk a kérdés: mennyire lehetünk biztosak abban, hogy a megunt ülőalkalmatosságot annak tulajdonosa tette oda? És mi jóhiszeműek vagyunk, így most a közösségi felületen keresztül a helyi közösség segítségét kérjük…

Az utóbbi időben több olyan esettel is találkoztunk, amikor a hatóság munkatársai a kihelyezett illegális hulladékok között annak tulajdonosára utaló dokumentumokat találtak. Az eljárást lefolytatva pedig megállapították, hogy az ingatlantulajdonos az illegális hulladék kihelyezésének időpontja előtt már sokkal korábban eladta a házát, vagy volt például olyan is, hogy a tulaj fizetett azért, hogy elszállítsák a lomtalanításra ítélt tárgyait és ennek ellenére azok mégis településünk valamelyik külterületi részén végezték.

Most pedig olvasóinkat arra kérjük, hogy segítsenek megtalálni a kanapé eredeti gazdáját, bízva abban, hogy neki nincs tudomása az illegális akcióról, illetve, hogy információval szolgálhat a történtekkel kapcsolatban.

Jelenlegi információink szerint a heverőt a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai már el is szállították a helyszínről.

Kérjük, amennyiben az esettel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a titkarsag@tarnok.hu email címen keresztül.

Ezzel összefüggésben felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Tárnok Nagyközség Önkormányzata idén már második alkalommal szervez elektronikai és elektromos hulladékgyűjtést, illetve évente egy alkalommal 2mmennyiségben az ÉTH is díjmentesen elviszi a lomtalanításra szánt tárgyakat.

Elektromos és elektronikai hulladékbegyűjtés

  • Időpont: szeptember 21. 7.00-12.00 óráig
  • Helyszín: Egészségház parkoló

A házhoz menő lomtalanításról bővebb információt itt lehet kérni:

  • ugyfelszolgalat@eth-erd.hu
  • Telefon: +36 23/522-600