Tárnoki Köz-Ért Kft.: Reggel óta folyamatos a szelektív-hulladék elszállítása

0
2394

A Tárnoki Köz-Ért Kft. reggel óta két autóval járja a települést, elsőként a vasúton túli részen kezdték meg a kihelyzett szelektív-hulladékok begyűjtését, majd az előre kidolgozott ütemterv szerint haladnak tovább Tárnok utcáin. A településüzemeltetési cég beavatkozására azért volt szükség, mert az ÉTH komoly munkaerőhiánnyal küzd, a közös munkáról pedig egy válságstáb értekezleten döntöttek még tegnap délután. Amennyiben a mai napon nem tudják a település közterületeit megtisztítani, úgy a megállapodás szerint holnap is biztosítják a szükséges munkaerőt, illetve a gépjárműveket a rendezett környezet fenntartása érdekében.

Előzmény, 2019. augusztus 13.:

AZ ÉTH sajtószolgálata a minap közleményben tudatta, hogy munkaerőhiány miatt Tárnokon a szelektív-, míg Diósdon a zöldhulladék elszállítása akadozik. A közlemény kitért arra is, hogy a napokban egyszerre nyolc fő is megbetegedett, amelyből négy a tegnapi kánikula miatt lett rosszul. A Tárnoki Köz-Ért Kft. válságstábot hívott össze a kialakult helyzet kezelésére, és az érdi céggel arra a megállapodásra jutottak, hogy a településüzemeltetési cég munkatársai egyelőre szerdán és csütörtökön is besegítenek az elmaradt szelektív-hulladék elszállításába településünkön.

Szerkesztőségünk megkereste az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft. (ÉTH) vezetőjét, aki megerősítette azon értesülésünket, hogy a Tárnoki Köz-Ért Kft. kezdeményezésére megbeszélést hívtak össze, amely során arra a közös döntésre jutottak, hogy a településüzemeltetési cég munkatársait, illetve gépjárműparkját bevonva tisztítják meg, illetve szállítják el a közterületeinkre kihelyezett hulladékot. Pató Simon továbbá azt is kiemelte, hogy Tárnokon kiemelkedően magas színvonalon zajlik a hulladékok szelektív gyűjtése, amely tény nagyon dícséretes, hiszen az összegyűjtött mennyiségből is jól látszik, hogy a lakosság szívügyének tekinti, és tudatosan kezeli a témát.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. vezetősége pedig arról tájékoztatta portálunkat, hogy miután értesültek a szemétszállító szolgáltató munkaerőhiányáról, azonnal felajánlották a segítségüket a krízishelyzet mihamarabbi megoldása érdekében. A cégvezető arra is kitért, hogy szerdán reggel a vasúton túli területen kezdik meg a zsákok begyűjtését, majd ütemezetten haladnak tovább a településen, hozzátette: a cél továbbra is egy élhető, rendezett településkép.

További jó hír az is, hogy az utóbbi időben a két cég között kialakult egy szorosabb, jobb együttműködés, amelynek köszönhetően az Öreg-hegy területén is fejlesztik, illetve bővítik a hulladékszállítást. További információkat holnapra ígértek, amelyről a lakosságot online felületünkön is tájékoztatni fogjuk.