Újabb adag „szeretetcsomag” a Berki út mellett

0
1386

Lakossági bejelentés alapján a Tárnoki Polgármesteri Hivatal munkatársai felmérték az illegálisan elhelyezett hulladékot a Berki út mellett. A hulladékok között főként elektronikai és lomtalanításból származó darabokat találtak. A szükséges hatósági intézkedéseket a hivatal munkatársai megteszik, illetve a Tárnoki Köz-Ért Kft. gondoskodik a szemét elszállításáról.

Kérjük a lakosokat, hogy amennyiben a fent említett esettel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek, úgy tegyenek bejelentést a titkarsag@tarnok.hu email címen keresztül.

De egy pillanatra térjünk vissza a hulladék jellegére. Szinte hetente találkozunk olyan esettel, amikor olyan háztartási eszközök és berendezések végzik az Öreg-hegyen, vagy éppen a mező szélén – a súlyos környezetszennyező tulajdonságaikról nem is beszélve –, amelyeket egyébként ingyenesen le lehetne adni. Ugyanis Tárnok Nagyközség Önkormányzata egy évben kétszer szervez elektromos- és elektronikai hulladékgyűjtést, illetve évente egy alkalommal 2mmennyiségben az ÉTH is díjmentesen elviszi a lomtalanításra szánt tárgyakat. Ilyenkor pedig újra és újra felmerül a költői kérdés: de akkor mégis miért?

Elektromos és elektronikai hulladékbegyűjtés

  • Időpont: szeptember 21. 7.00-12.00 óráig
  • Helyszín: Egészségház parkoló

A házhoz menő lomtalanításról bővebb információt itt lehet kérni:

  • ugyfelszolgalat@eth-erd.hu
  • Telefon: +36 23/522-600