Tárnokon is adott munkát a vihar, országszerte pedig több mint 500 helyen dolgoztak a tűzoltók

0
1067
A TSMP Egyesület tagjai egy kidőlt fa eltávolításán dolgoznak a Sport utcában, Tárnokon, 2019. július 28-án. Forrás: TSMP Egyesület

Országszerte több mint 500 helyszínen dolgoztak a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei a vasárnap délutáni vihar miatt keletkezett károk felszámolásán – közölte korábban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A vihar Tárnokra is lecsapott, az erős szél fákat döntött ki, amelyek a távközlési szolgálatók kábeleit leszakították. A károk felszámolásában az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hivatásos tűzoltói mellett a Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is részt vettek.

A keletkezett fahulladékot az Ulicska utcából a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai szállították el, akik a meteorológiai előrejelzéseket figyelemmel kísérve ügyeletet biztosítottak és folyamatosan tartották a kapcsolatot a hatóságokkal.

A TSMP Egyesület facebook oldalán arról tudosított, hogy az Ulicska-, és a Sport utcában fa dőlt az útra. Az Ulicska utcában a kidőlt fa teljes szélességében elzárta az utat, a Sport utcában pedig egy ház kerítésére dőlt, leszakítva a távközlési szolgáltatók vezetékeit. Az egyesület tagjai az érdi hivatásos tűzoltókkal együttműködve elhárították a kialakult veszélyt, az utat szabaddá tették, az érintett hírközlési szolgáltatók felé pedig jelezték a hibát.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Figyelmeztető előrejelzés:

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.07.30. kedd éjfélig

Ma szórványosan várható zivatar, néhol szélerősödés (50-70 km/h), illetve felhőszakadás (> 30 mm) kíséretében. Az északkeleti megyékben ma éjfélig intenzívebb zivatarok is előfordulhatnak, az északkeleti határ közelében ma estig néhol akár viharos (> 70-80 km/h) szél, illetve néhol felhőszakadás (> 40-50 mm) kialakulhat. Az éjszaka második felében kedd reggelig továbbra előfordulhat zivatar, elsősorban az északkeleti megyékben egy-egy helyen felhőszakadással (> 30 mm).

Kedden elszórtan kialakulhat zivatar nagyobb eséllyel délután, este északkeleten, illetve nyugaton. Egy-egy intenzívebb zivatar északkeleten valószínűbb viharos (60-90 km/h) szél, felhőszakadás (> 30 mm) és általában kisebb méretű jég kíséretében.

Kedden a napi középhőmérséklet az ország nagy részén kevéssel 25 fok felett valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat