Kézi erővel folytatódik a Benta melletti zöldterületek gondozása

0
891

A Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai – a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság engedélyével és szakmai iránymutatása mellett – elkezdték a Benta patak mellett a nehezen hozzáférhető helyek, illetve a rézsű kaszálását.

Mint ismert a Benta-patak, a meder és a partszakasz állami tulajdon és annak gondozása jelenleg a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság hatáskörébe tartozik. Korábban már arról is beszámoltunk, hogy a Tárnoki Köz-Ért Kft. közreműködésének köszönhetően a vízügy munkatársai a Benta tárnoki szakaszán elvégezték a zöldterületek karbantartását, egészen az M7-es autópályától a Vereckei utcáig.

Azonban a Benta utcában, és a Rákóczi úttól a vasútig a vízügy munkatársai nem tudnak gépi erővel tovább haladni, amelynek oka, hogy a gép a méreteinél fogva nem tudja a sűrűn ültetett fák között letenni a “kanalat”, illetve a Rákóczi úttól a vasútig a házak közelsége miatt nem fér el. Így ezen a héten, a vízügy engedélyével a településüzemletési cég kézi erővel folytatja a Benta patak melletti zöldterületek gondozását.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy szeretnének gyakorlatot csinálni abból, hogy a vízügy hozzájárulásával, Tárnok Nagyközség Önkormányzatának közreműködésével és a Benta-Kör Egyesület támogatásával – azokon a részeken, ahol a munkagép nem fér el –, besegít a zöldterületek gondozásába, amellyel hozzájárulhat a településünk rendezettségéhez.