Festménykiállítás a Heinrich Antal Házban

0
1248

Mediterrán hangulat címmel festménykiállítás nyílik a Heinrich Antal Házban, 2019. július 25-én. A kiállítást július 25-től szeptember 8-ig, 10.00 órától 18.00 óráig lehet megtekinteni.

Fekete-Kál Brigitta

A művészet, a rajzolás, az alkotás gyerekkorom óta az egyik legfontosabb dolog az életemben, bár az elmúlt 20 évben kicsit talán háttérbe szorult. 6 éve elhatároztam, hogy újra nekivágok és elkezdek rajzolni, festeni. Szerencsémre rátaláltam a WWM Stúdióra, ahol W. Wieger Mariann képző- és iparművész gondos útmutatása mellett elvégeztem egy alapozó, majd egy haladó tanfolyamot. Az ezt követő 3 évben már a különböző festészeti technikákkal ismerkedtem. Mariann rendezésében korábban már öt kamara-kiállításon vettem részt, jelenlegi kiállításom itt, a Tárnoki Művelődési Házban pedig már az 5. önálló megmutatkozásom.

festmenykiallitas

Kiállított képeim meghatározó motívumai: a tenger, templomok, romos épületek, sikátorok. Különösen az Adria és szorosan hozzá kapcsolódva Velence és a horvát városok mediterrán világa, kisugárzása vonz; ahogy mindent áthat a déliek jól ismert „dolce far niente” = édes semmittevés életérzése. Az idő szinte megáll, minden egy pillanatba van belesűrítve, mint egy fotón. Leírhatatlan élmény a középkori, macskaköves, girbe-gurba és sokszor hihetetlenül szűk sikátorokon barangolni, végigjárni Velence hídjait, belélegezni a tenger sós ízét, vagy a régi épületekből áradó ódon hangulatot; átérezni, beleolvadni majd eggyé válni velük. Mindegyik kép mögött egy érzés, egy hangulat, a világom egy meghatározó élménye húzódik. Mindez különböző technikákkal és színekkel, árnyalatokkal visszaadva. Általuk szeretném megmutatni, valójában ki is vagyok és merre megyek.

Kiállítások:

  • 2012. december, Bepillantás, WWM Stúdió Rajziskola évzáró kiállítása
  • 2013. július Rekreáció, W.Wieger Mariann és tanítványai kiállítása,                                TIT Stúdió Egyesület  
  • 2013. december, Sokféleség, WWM Stúdió Rajziskola évzáró kiállítása
  • 2014. december, Összegzés, WWM Stúdió Rajziskola évzáró kiállítása
  • 2015. január, KalandozásokÖnálló kiállítás, WWM Studio
  • 2015. június, Mediterrán színekÖnálló kiállítás, Pótkulcs Klub
  • 2015. december, Válogatás, Őrmezei Közösségi Ház
  • 2016. december, Adriai képeslapokÖnálló kiállítás, PostART, Budaörs
  • 2017. június, Mediterrán hangulat Önálló kiállítás, Szertár, Budaörs