Kézi erővel folytatják a Benta melletti zöldterületek kaszálását

0
1331

Mint ismert a Benta-patak, a meder és a partszakasz állami tulajdon és annak gondozása jelenleg a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság hatáskörébe tartozik. Jó hír, hogy a Tárnoki Köz-Ért Kft. közreműködésének köszönhetően a vízügy munkatársai a Benta tárnoki szakaszán elvégezték a zöldterületek karbantartását, egészen az M7-es autópályától a Vereckei utcáig.

Azonban a Benta utcában, és a Rákóczi úttól a vasútig a vízügy munkatársai nem tudnak gépi erővel tovább haladni, amelynek oka, hogy a gép a méreteinél fogva nem tudja a sűrűn ültetett fák között letenni a “kanalat”, illetve a Rákóczi úttól a vasútig a házak közelsége miatt nem fér el.

Így a jövő héten a vízügy engedélyével, a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai – Tárnok Nagyközség Önkormányzatával együttműködve, a Benta-Kör Egyesület finanszírozásával – kézi erővel folytatják a rézsű kaszálását.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy szeretnének gyakorlatot csinálni abból, hogy a vízügy engedélyével, illetve szakmai iránymutatásuk mellett – azokon a részeken, ahol a munkagép nem fér el –, besegít a zöldterületek gondozásába, amellyel hozzájárulhat a településünk rendezettségéhez.