Felszámolták az illegális hulladékot a Benta parton

0
560
Fotó: Tárnoki Közterület-felügyelet

A Tárnoki Polgármesteri Hivatalba a tegnapi napon két lakossági bejelentés érkezett, miszerint ezidáig ismeretlen személy, vagy személyek illegálisan helyeztek el hulladékot a Berki út és a Benta patak által határolt területen, valamint a falu irányában a Berki út melletti árokban.

A jelzés nyomán a Tárnoki Közterület-felügyelet munkatársai mind a két helyszínen felmérték a hulladék mennyiségét, illetve azokat megvizsgálva személyes adatokat is tartalmazó dokumentumokat találtak. Információink szerint, a feltárt adatok alapján hatósági feljelentést is tesznek.

A Berki út és a Benta patak által határolt terület a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kezelésében van, ezért a Tárnoki Polgármesteri Hivatal a gyors tájékoztatást követően, felkérte őket az illegális hulladék elszállítására. A mai napon ez meg is történt, amelyhez a vízügy munkatársainak a mezőőrök mellett a Tárnoki Köz-Ért Kft. nyújtott segítséget. A másik helyszínről, a Berki út melletti árokból a mezőőrök, illetve a településüzemeltetési cég munkatársai szállították el az illegálisan lerakott szemetet.

Szolnoki Gábor polgármester szerkesztőségünknek elmondta: „Az illegális hulladékelhagyás bűncselekmény, amelyet a társadalom jelentős része elutasít. A mi feladatunk, hogy mindent megtegyünk ennek megakadályázására, ha pedig ezt a sajnálatos tettet elkövetik, akkor gondoskodunk kell annak mielőbbi felszámolásáról. Szeretném megköszönni annak a lakosnak, aki vette a fáradtságot és hivatalos úton is bejelentette az esetet, továbbá a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság-, a Közterület-felügyelet- és a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársainak a közreműködést az illegális hulladék gyors felszámolásában.”

Arra kérjük a lakosokat, hogy amennyiben legközelebb ilyen, vagy ehhez hasonlót tapasztalnak, netán szemtanúi az illegális hulladéklerakásnak,  azonnal forduljanak a Rendőrség-, vagy a Közterület-fegyület munkatársaihoz, illetve tegyenek bejelentést a titkarsag@tarnok.hu email címen keresztül. Tárnoki Közterület-felügyelet elérhetősége: 06 20 394 6264