Szelényiné Miegend Zsuzsanna

A kollégák, szülők javaslata alapján idén a Tárnoki Óvodásokért díjat Szelényiné Miegend Zsuzsanna, a Mesevár Óvoda Dózsa György úti óvodapedagógusa kapta. A díjat Szolnoki Gábor polgármester, és Halmosné Liebhauser Szilvia óvodavezető Pedagógusnap alkalmából adta át.

A Tárnoki Óvodásokért díj adományozható az intézményben legalább 5 éve aktív óvodapedagógusnak, illetve a nevelő munkát segítő, egyéb technikai feladatot ellátó dolgozónak, aki magas színvonalú nevelői, oktatói tevékenységével, közösségi munkájával hozzájárult az intézmény hírnevének pozitív erősítéséhez. A díjból évente egy adományozható.

A felterjesztés:

Szelényiné Miegend Zsuzsanna 2003. szeptember elseje óta dolgozik a Mesevár Óvoda Dózsa György úti óvodájában. Mosolygós, kedves, toleráns, empatikus természetével hamar belopta magát a gyermekek és a felnőttek szívébe.

Évekig a Kék, majd a Szivárvány csoport óvodapedagógusaként segítette a gyermekek személyiségfejlesztését, az egyéni bánásmód hatékony alkalmazásával.

A csoportjai közösségé formálásában, fejlesztésében az egymás elfogadására, tiszteletére, kölcsönös támogatására nevelte óvodásait.

Naponta nyújtott élményekben gazdag ismereteket a gyermekeknek. Elrepítette őket a mesék csodálatos világába, rendszeres mozgásra sarkallt, énekelt, verselt, számlált óvodásaival és kreatív tevékenységekbe vonta be őket. Lelkiismeretes és odaadó munkájával eredményesen készítette fel gyermekeit az iskolára.

Rendszeresen vett részt továbbképzéseken, szakmai tudásának folyamatos megújítására törekedett és a megszerzett tudását a pedagógiai gyakorlatban eredményesen alkalmazta.

Az intézmény szakmai munkáját, fejlesztését segítette tapasztalatával, megfontolt tanácsaival óvodavezető helyettesként, szakmai munkaközösség vezetőjeként, illetve művelődésszervezőként. Az ő nevéhez fűződnek a június 4-i Nemzeti Összetartozás napja alkalmából szervezett színvonalas óvodai megemlékezések.

Egy értékes embert ismerhettünk meg személyében, akire mindig lehetett számítani. Helyt állt akkor is, amikor másik csoportokban kellet helyettesítenie, akár hónapokon keresztül is.

Probléma-, és konfliktushelyzetekben mindig a békés megoldásokat kereste: „Megoldjuk” – volt a mottója.

Jó kapcsolatot ápolt és hatékony együttműködésre törekedett kollégáival, a szülőkkel, illetve az óvoda partnereivel.

Magas szintű nevelő-oktató tevékenységével, közösségi munkájával évek óta hozzájárult intézményünk hírnevének pozitív erősítéséhez.

40 évet töltött a pályán, hivatástudata végig kísérte életét, ezért méltónak tartjuk a Tárnoki Óvodásokért cím elnyerésére.

Szívből gratulálunk neki a díjhoz!