Pénteken végzik a szúnyoggyérítést Tárnokon

0
1772

Tisztelt Tárnokiak!

Szeretnénk tájékoztatni önöket, hogy Tárnok Nagyközség Önkormányzata korábban már kérte a felvételét a katasztrófavédelem szúnyoggyérítési programjába, illetve ezzel párhuzamosan egy külsős céggel, valamint természet-, és környezetvédőkkel is megkezdte a tárgyalásokat. Önkormányzatunk bejelentésének indokoltságát a Katasztrófavédelmi Igazgatóság még mindig vizsgálja.

Végül az a megoldás született, hogy külsős cég bevonásával ezen a héten pénteken szúnyoggyérítést végeznek településünkön.

Tárnoki Polgármesteri Hivatal

KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS KÖZTERÜLETEN VÉGZENDŐ SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy jogszabályi előírásokkal rendelkező kivitelező cég földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez Tárnok Nagyközség Önkormányzatának megbízásából, Tárnok közigazgatási területén.

A szúnyoggyérítési munkát földi kémiai irtás során az OEK által engedélyezett Deltasect szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében:

2019. június 21-én este 21.00 órától 02.00 óráig tervezzük elvégezni.

Amennyiben a meteorológiai előrejelzésekkel ellentétben csapadékos, szeles idő lenne ezen a napon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor a szúnyoggyérítésre néhány napon belül kerülne sor.

A szúnyogirtó szer melegvérű élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett. A gyérítési munkákat kisteherautón elhelyezett melegköd-képző géppel végezzük. A felhasznált szúnyogirtó szer emberre, állatra, növényre veszélytelen. Ez az anyag széleskörűen használatos.

Fontos! A melegköd-képzése zajjal és nagy mennyiségű fehér, füstszerű anyag megjelenésével jár. A köd légtérbe bocsátása után 10-15 méter vastagságban elterül a levegőben a talajszint felett, és kedvező időjárás esetén hosszabb ideig is érzékelhető. A ködöt alkotó parányi szemcsék gyérítik a vérszívókat. Kérjük a lakosságot, hogy a jelzett időpontban az ablakokat csukják be.

Az esetleges erős zaj miatt kérjük szíves elnézésüket!

Rónai György
06 20 936 3636