Szent Orbán napi rendezvény az Öreg-hegyen

0
1222
Idén a nagy aranyérmet Melicher György nyerte cabernet sauvignon borával.

Zenés-táncos mulatsággal, az Orbán-napi borverseny eredményhirdetésével, a Tárnoki Bor- és Gasztroklub borbemutatójával, majd éjjelbe nyúló hegyi bulival telt el az idei Orbán nap az Öreg-hegyen. A rendezvény a Tárnoki Szlovák Önkormányzat szervezésében, a Tárnoki Köz-Ért Kft. segítségével zajlott. Az esemény házigazdája Boros Zoltán színművész volt. 

A gyülekezőre délután három órakor az Orbán szobornál került sor, ahol Bódai József plébános megáldotta a szobrot.

A rendezvény Szolnoki Gábor polgármester üdvözlőbeszéde után hagyományőrző programokkal folytatódott. Elsőként a Sárga Rózsa Magyar Népdalkör lépett színpadra, őket a Hajtóka Közhasznú Egyesület néptáncsoportja, majd énekkara követte. Az énekkar előadásában Tárnok környéki bor- és népdalokat hallhattunk. A Hajtóka Egyesület után még a Cselefendi népdalkör és a Muslinca Dalárda fellépését tekinthették meg az érdeklődők.

Az Orbán napi borverseny eredményeit Nagy-Egedy Krisztina, a Tárnoki Borklub vezetője hirdette ki. Az idei versenyre 33 bort neveztek a gazdák, ebből 16 fehéret, 5 rozét és 12 vörösbort. A bíráló bizottságot hárman alkották: Erdő János és Mati Károly, akik a Velencei Szent Benedictus borlovagrend tagjai, valamint Nagy-Egedy Krisztina a Tárnoki Borklub vezetője. Az idei nagy aranyérmet Melicher György cabernet sauvignon borával érdemelte ki.

Az est pedig egy fergeteges hegyi bulival zárult.