3FALU 2KERÉKEN: KÖZEL 600-AN TEKERTÉK LE A TÁVOT

0
1298

Május utolsó szombatján nagy érdeklődés övezte a 3 falu 2 keréken kerékpáros rendezvényt, amely Tárnok, Sóskút és Pusztazámor bringakedvelőit fogja össze. A túra szervezése körforgásban zajlik a három település között, amelynek idén Sóskút volt a házigazdája. A résztvevők száma évről évre nő, amelyet a mostani adatok is jól mutatnak, ugyanis csaknem 600 jelentkező tekerte végig a közel 25 km-es távot. Ehhez az égiek is kegyesek voltak, gyönyörű, napsütéses időben telt el a szombati sportprogram.

A regisztráció már 10 órakor kezdetét vette az Egészségház parkolójában, és mint a rendezvény tárnoki házigazdája, Szolnoki Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd osztotta meg a legfontosabb információkat az induló közönséggel. Sóskút és Pusztazámor polgármestere is üdvözölte a bringásokat, majd egy kis szusszanás után a hagyományokhoz híven ők is két kerékre pattantak és a bringázó tömeggel együtt teljesítették a távot.

A regisztrációt követően rendőri felvezetéssel indult tovább a konvoj, sokáig hömpölygött a kerekezők sora a Hazatérők útja – Berki út – Fő utca – Ulicska utca útvonalon.

A tekerés után a programok sora Sóskúton a focipályánál folytatódott. A kifáradt, éhes résztvevőket hot-dog, alma, és hideg üdítők várták. A szénhidrátraktárak feltöltése után az érdeklődők a TEVAgyahős! elsősegélynyújtó és életmentő bemutatóját tekinthették meg, a bátrabbak Élőcsocsó bajnokságra, kerékpáros ügyességi-, illetve akadályversenyre is benevezhettek.

Az esemény tárnoki szervezője a Benta-Kör Egyesület volt.

A hangtechnikát a Tárnoki Közösségi Színtér (KÖSZI) biztosította.

A rendezvény biztonságos lebonyolítását a Tárnoki Rendőrőrs, az Érdi Rendőrkapitányság, a Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (TSMP), valamint Sóskút és Pusztazámor polgárőrsége biztosította.

Kiemelt támogatók: Tárnok Nagyközség Önkormányzata, Tárnoki Köz-Ért Kft., ÉTV Kft., OTVSZ Egyesület, Tárnoki Közösségi Színtér.