Gyakorlaton a jövő szakemberei

0
1059

Intézményünk mindig örömmel és várakozással fogadja a képző intézmények, egyetemek, főiskolák hallgatóit a hosszabb-rövidebb időtartamú gyakorlatokra. Friss, új gondolatokkal és ötletekkel találkozhatnak ilyenkor a szakma „öregjei”, a fiatalok pedig elleshetik a gyakorlati életben alkalmazott technikákat.

Ebben az évben egy kisgyermeknevelő és két leendő védőnő hallgatót fogadtunk már.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál most tölti terepgyakorlatát egy szociálpedagógia szakos hallgató. Tapasztalatairól az alábbiakat írta:

„Nagy Mónika vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetem másodéves szociálpedagógia szakos hallgatója, és a negyven órás terepgyakorlatomat végzem a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálatnál.

Az elmúlt napokban betekintést kaphattam a családsegítés és gondozás rejtelmeibe, nyomon követhettem magas színvonalú szakmai munkájukat, amelyet a későbbiekben igyekszem hasznosítani. Nagyon változatos a munka jellege, az állandó feladatok mellett mindig érkeznek ad-hoc jellegű problémák, amit gyorsan, szakszerűen kezelnek is.

Volt részem családlátogatásban, adományosztásban, valamint értekezleteken voltam jelen, mint megfigyelő.

Mindenhová velük mehettem, részt vehettem valamennyi folyamatban, amit ezúton szeretnék megköszönni valamennyi érintettnek, dolgozónak, és a szolgálat klienseinek!”

Az intézmény vezetőjeként köszönöm a hallgatók aktív részvételét a gyakorlatokon. A jövőben kollégaként is szívesen látjuk őket.

Kürthy Miklósné
intézményvezető