Egészségünkért, környezetünkért…

A 2019. évi Fenntarthatósági témahét március 18-31 között került megrendezésre iskolánk alsó tagozatán. A két hét rendezvénysorozata az alábbi témák köré szerveződött: közösségi közlekedés, víz, egészséges életmód, környezetünk védelme. A programban 260 kisdiák vett részt, töretlen lelkesedéssel és kitartással.

Egy kis ízelítő kínálatunkból: lehetett plakátot készíteni az alábbi témákban:

  • Nagy kincsünk a víz
  • Fő az egészség!
  • Tárnok tömegközlekedése 20 év múlva.

Az élhetőbb környezet, virágos udvar akció keretében 120 virágpalántát ültettek el gyermekeink szüleik, tanítóik segítségével. A tavaszi virágokat a Benta-Kör Egyesülettől kaptuk ajándékba, amiért nagyon hálásak vagyunk, hiszen több éve segítik projektünk sikeres megvalósítását.

A TESZEDD! – mozgalommal célunk, hogy szebbé, tisztábbá, élhetőbbé varázsoljuk környezetünket, minden tanulócsoport önállóan válaszhatott napot és helyszínt, ahol összeszedhette a szemetet. Akinek kedve volt gyűjthetett vízzel kapcsolatos meséket, történeteket, szólásokat, közmondásokat.

Természetesen az osztályok egyéni ötleteiket, elképzeléseiket is megvalósíthatták, sokan egészségnapot szerveztek, maketten mutatták be településünk tömegközlekedését 20 év múlva, kirándulást szerveztek a Benta patakhoz.

Tanulóink szeretik a változatos szabadidős tevékenységeket, szívesen dolgoznak a meghirdetett pályázatokon osztálytársaikkal, szüleikkel és pedagógusaikkal együtt. Legnagyobb sikere minden évben a fák, virágok ültetésének van, élvezik a kertészkedést, a növények ápolását, gondozását.

A zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert rengeteg művet kellett díjaznia, jutalmaznia. Az alkotásokból hagyományainkhoz híven kiállítást rendezünk a kisiskola aulájában.

Köszönjük a sok értékes munkát és a szülői támogatást, segítséget, kollégáinknak pedig azt a sok-sok erőfeszítést és türelmet, amivel támogatják tanulóink alkotómunkáját.

 Baráth Ildikó