Megnyitja kapuit a felújított Heinrich Antal Ház

0
1614

Az elmúlt hónapokban – önkormányzati döntés alapján, önkormányzati költségvetésből – újjáépítették a művelődési ház nagytermét, amellyel településünk történetének legnagyobb kulturális beruházása valósult meg. A közel 100 éves épületrész elbontása után csaknem 10 hónapon át zajlottak a munkálatok, most viszont a helyi közösségek nagy örömére elérkezett a várva várt átadás pillanata. A rendezvényen többek között részt vesz Soltész Miklós, Egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnk is. A programot fellépésével színesíti a Bara zenekar, Gulyás Ferenc, hangszerkészítő pánsíp előadása, valamint a Hajtóka Egyesület Néptánccsoportja és Népdalköre is. Az ünnepélyes megnyitóra április 25-én, 15 órai kezdettel kerül sor. 

A szervezők közel három órás műsorral készülnek az érdeklődők számára:programok_megnyitoAmint arról már korábban is beszámoltunk, a művelődési ház nagytermének tetőszerkezete megöregedett, elérte teljesítőképessége határát. A feltárt vizsgálati adatok tükrében – miszerint a falazat nem bírná el a mai szabványoknak megfelelő tetőszerkezetet – önkormányzatunk úgy döntött, hogy a színháztermet újjáépítteti. Az építés tavaly nyáron kezdődött el, és idén tavasszal fejeződött be. A munkálatok során azonban nemcsak a színházterem újult meg, hanem kijavították az átrium fedését, és befejezték az emeleten a szerkezetkész állapotban lévő termeket.

A Tárnoki Közösségi Színtér teljes csapata – az épület műszaki átadását követően – folyamatosan azon dolgozik, hogy a megnyitó időpontjára minden helyiséget patyolat tisztára varázsoljon, illetve a kiállítótermeket és az emeletre átköltöztetett könyvtárat berendezze. Ma már az előadások próbája is megtörténik, azaz elsőként léphetnek az újjáépített nagyterem vadiúj színpadjára a helyi hagyományőrző csoportok, illetve a Bara zenekar is.

A megnyitó ünnepség a lakosság számára is nyitott, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.