Nagyszabású családi rendezvénnyel készül a KÖSZI a majálisra

0
2154

Egész napos családi rendezvénnyel készül a Tárnoki Közösségi Színtér (KÖSZI) majálisra. Többek között bábszínház, lufihajtogató bohóc, gólyalábas- és karatebemutató, élő csocsó, trambulin és családi vetélkedő gondoskodik a gyermekek, szülők és nagyszülők szórakoztatásáról. A jó hangulatot az Irigy Hónaljmirigy fellépésén túl, az esemény házigazdája, a népszerű televíziós személyiség, énekes, Kovács Áron garantálja. 

Az I. Tárnoki Családi Nap és Majális május elsején 10.00 és 18.00 óra között kerül megrendezésre a vasútállomás mellett sportparkban. Az első gyermekprogram bábszínházzal kezdődik 10.30-kor, majd ovis néptánccal és tárnoki gyermekek karatebemutatójával folytatódik.

A családi vetélkedőn 8 fős csapatok mérkőzhetnek meg egymással, az ügyességi feladatok részeként: tollaslabdában, nyári síelésben, sorversenyben, célbadobásban, kapura rúgásban, Tárnok-kvíz kitöltésében és puzzle kirakásában. A versenyfeladatokat úgy válogatták össze, hogy kicsik és nagyok egyaránt játszi könnyedséggel teljesíthessék. A Benta-Kör Egyesület jóvoltából minden résztvevő csapat 5000 Ft-os ajándékocsomagot kap, az első három helyezett pedig további jutalomban részesül. A szervezők az első nyolc csapat nevezését tudják elfogadni. A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le.

Az Irigy Hónaljmirigy 14.30-kor lép színpadra, majd őket követi a Masters SE, Zumba és az SZTC Táncszakosztály. A gyermekek szórakozását a gólyalábasok bemutatója is garantálja.

A rendezvényen az Iharos Népművészeti Egyesület is részt vesz, többek között játszóházzal, kovácsmesterség bemutatásával és kézműves vásárral.

A büfések kínálatában: lángos, kürtöskalács, vattacukor, pop-corn, chili paprika, üditők és egyéb italok is elérhetőek lesznek. A séfek konyháját pedig a Súlyos Sasok fogják képviselni finomabbnál finomabb meleg ételekkel, illetve gluténmentes termékekkel. Nekik ez lesz az első bemutatkozásuk településünkön, legközelebb a szervezésükben megrendezendő I. Tárnoki Vadasfőző Fesztiválon találkozhatunk velük. Bővebb infó itt.

Az esemény ideje alatt a gyermekek kiskecskéket is simogathatnak, illetve az érdeklődők kisautókból és helikopterekből álló modellkiállítást is megtekinthetnek.

Az eredményhirdetésre várhatóan 17.30-kor kerül sor, előtte azonban még a Bolha Focitanoda indulója is felcsendül. A lakosság körében kevesen tudják, hogy ezt az indulót eredetileg is a rendezvény házigazdája, Kovács Áron énekli.