Tárnokért díjban részesült a Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

0
518

A Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (TSMP) meghatározó szereplője településünknek. Többek között részt vesznek eltűnt személyek felkutatásában, tűz és vízkárok felszámolásában. Aktív járőrözéssel, illetve a lakosság folyamatos tájékoztatásával egyaránt részt vállalnak a bűnmegelőzésben. Mindamellett, hogy egyesületük is jelentős támogatásra szorul, társadalmi felelősségvállalásuk kiemelkedő.

A TSMP 2014 végén alakult. Tevékenysége összetett, alapvetően speciális mentési feladatok végrehajtására jött létre, és emellett polgárőri tevékenységet is végez. Az egyesület alapítóinak célja, hogy szervezett formában tudjanak segítséget nyújtani bajba jutott embertársaiknak, továbbá, hogy segítséget nyújtsanak életet, testi épséget, és vagyontárgyakat veszélyeztető helyzetekben, mindezt megfelelő szakértelemmel és felszereltséggel.

Mint ismeretes a Tárnokért díjat Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete alapította. A díj évente legfeljebb 5 természetes személynek és további egy jogi személynek adományozható.

A civil szervezet polgárőr egyesületként a rendőrséggel van szoros együttműködésben, míg települési mentőcsoportként a katasztrófavédelemmel áll szerződésben. Mentőcsoportként alapvető vízkár-elhárítási minősítéssel rendelkeznek, ennek megfelelően közreműködhetnek ár- és belvíz elleni védekezésben.

A TSMP nagy hangsúlyt fektet a megfelelő tudás-, és szakképzettség elérésére, hogy tagjai a legnagyobb biztonsággal és hatékonysággal tudjanak fellépni váratlan helyzet esetén is. Ennek megfelelően folyamatosan képzik magukat, és a hozzájuk csatlakozni kívánó tagokkal szemben is ez az alapvető elvárásuk.

A Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet a Tárnokhír Szerkesztősége javasolta a díjra.

Az elmúlt időszakot említve, többek között részt vettek eltűnt személyek felkutatásában, tűz és vízkárok felszámolásában, körözött személyek keresésében, valamint vészhelyzet esetén jelentős szerepet vállalnak az emberi életet veszélyeztető körülmények elhárításában, forgalmi akadályok megszüntetésében. Aktív járőrözéssel, illetve a lakosság folyamatos tájékoztatásával egyaránt részt vállalnak a bűnmegelőzésben. Együttműködnek a hivatásos rendvédelmi szervekkel és további önkéntes erőkkel. Mindamellett, hogy egyesületük is jelentős támogatásra szorul, társadalmi felelősségvállalásuk kiemelkedő.

Szívből gratulálunk nekik a díjhoz!