Tárnokért díjban részesült Arányi Ildikó

0
1350
Arányi Ildikó

Tárnokért díjat vehetett át Arányi Ildikó, akinek az elmúlt években komoly szerepe volt abban, hogy a Tárnokon megtelepedett gólyacsaládot biztonságba helyezze. A közösségi médiában jelenleg is mindent megtesz bemutatásuk, védelmük érdekében. Közreműködésének köszönhetően a Benta-Kör Egyesület kamerát telepített a fészek közelébe, így bárki követheti a tárnoki gólyacsalád életét.

Mint ismeretes a Tárnokért díjat Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete alapította. A díj évente legfeljebb 5 természetes személynek és további egy jogi személynek adományozható.

Arányi Ildikó elérte, hogy a fészeknek helyet adó villanyoszlopra speciális fészekemelőt szereljenek. Tartotta a kapcsolatot állatvédő szervezetekkel, áramszolgáltatóval, önkormányzattal. Munkája eredményeként a fészek környezetében az ELMŰ a madarak szempontjából biztonságossá tette a magasfeszültségű villanyoszlopokat.

Arányi Ildikót Bangó Szilvia, a Benta-Kör Egyesület elnöke javasolta a díjra.

A Benta-Kör Egyesülettel együttműködve pedig tavaly kamerát szereltek fel a fészek mellé, így minden érdeklődő követheti a tárnoki gólyacsalád életét. A webkamerát ide kattintva lehet elérni.

Szívből gratulálunk neki a díjhoz!