Elhelyezték az időkapszulát a Közösségi Színtér újjáépített nagytermében

0
1259

Tavaly augusztusban kezdték el a Tárnoki Közösségi Színtér nagytermének építését. A munkálatokat a lakosság részéről élénk figyelem kíséri, így a felújítást érintő minden jelentős eseményről szerkesztőségünk is beszámolt. A jelenlegi fázisban elmondható, a műszaki átadás pillanata nemsokára elérkezik, az engedélyek beszerzése után pedig a Heinrich Antal Házra keresztelt közösségi színteret a lakosság is birtokba veheti. A mai napon az átépített nagyteremben az időkapszula elhelyezésére is sor került, amelynek keretében bárkinek lehetősége volt üzenni a jövő nemzedékének. 

„A művelődési ház nagytermének régi falai majd száz esztendő történetét, történelmét őrizték. Most viszont előttünk volt a feladat, hogy a következő száz esztendőre megteremtsük ennek lehetőségét. Aminek csak egyik része lesz az új épület, amit élettel tölthetünk meg. Az építés további lehetőséget is adott a számunkra, üzenhettünk a jövő nemzedékének” – mondta el Szolnoki Gábor, miután elhelyezték az időkapszulát.

Folytatta: „Csodálatos pillanat tanúi lehettünk a mai napon, tárnoki emberek érzéseit, gondolatait indítottuk el egy időutazáson. Egy olyan pillanatban, amikor művelődési házunk életében lezárul a múlt, és egy új időszak következik. Sok minden változott az elmúlt évben, nem csak újjáépült a ház, de új vezetéssel, új szellemiséggel új időszak kezdődik Tárnok kulturális életében. Valóban ez az épület településünk kulturális életének szíve, a településrész pedig, a Falu, Tárnok legrégebbi történelmének helyszíne. Méltó a környezet, méltó a tér ahhoz, hogy erős alapként tekintsünk rá, olyan alapként, amire lehet és érdemes építeni a következő évszázadban is. Nagy és izgalmas feladatok várnak ránk, a falak már állnak, az épület már kész, és csak ránk vár, hogy érzéseinkkel, gondolatainkkal, vágyainkkal életet leheljünk bele. Bízom benne, hogy a Tárnoki Közösségi Színtér lelkes csapata mindent meg tesz azért, hogy otthonosabban érezzük magunkat Tárnokon, otthon érezzük magunkat a Heinrich Antal Házban is. Jó munkát és sok szerencsét kívánok nekik!” – zárta szavait a polgármester.

Mint megtudtuk, az épület műszaki átadása március végére várható, amely után a szükséges engedélyek beszerzése következik. Mindezek függvényében fogják kitűzni a megnyitó ünnepség időpontját, amely a lakosság számára is nyilvános lesz.

Kapcsolódó cikkek:
Üzenhetünk a jövő nemzedékének – Időkapszulát helyezünk el a művelődési ház új épületében
Kezdődik a művelődési ház nagytermének építése
Megújul a művelődési ház: Augusztus 6-án kezdik a bontási munkálatokat
Megújul a művelődési ház: Áthelyezik a buszmegállót