Elkezdődött a nem szilárd útburkolatú utcák kátyúzása

0
406
A Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai kátyúzási munkálatokat végeznek településünk Margitligeti részén, 2019. február 14-én.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. a minap felmérte a települési úthálózat burkolathibáit, és a tavaszias időjárásnak köszönhetően munkatársaik elkezdték a nem szilárd burkolatú utcák kátyúzását – tájékoztatta szerkesztőségünket a településüzemeltetési cég vezetője.

A téli ügyeleti időszak november 15-e és március 15-e közötti időszakban tart. A jó időjárás beköszöntével viszont a Tárnoki Köz-Ért Kft. többek között újra a kátyúzási, útjavítási munkálatokra helyezi a hangsúlyt. A tartósabb javítási munkákra, így az aszfaltos utak kátyúzására tavasszal kerülhet sor, ugyanis a melegaszfalt keverőtelepek februárban még nem üzemelnek – hívta fel a figyelmet a cég vezetője.

Az elmúlt hónapokban a településüzemeltetési cég munkatársai összesen 70-80 tonna sót juttattak ki a település úthálózatára. A téli hónapokban, főleg az elmúlt hetekben a csapadékos időjárás és a fagyási-olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt, a burkolathibák száma megnövekedett a települési úthálózaton.

A nem szilárd útburkolatú utcák közül eddig a: Szív, Gerle, Radetzky sétány, Rőzler Endre, Barackos, Kiskert és a Vadvirág utca útjavítási munkálataival végeztek, továbbá hidegaszfaltos megoldással a Halász József és az Ulicska utca kereszteződésénél, illetve a Fő utcai buszfordulónál avatkoztak be a szakemberek.

A Dózsa György út, és a Berki út esetében pedig – amelyek nem az önkormányzat kezelésében vannak –, a polgármesteri hivatal ezzel megbízott munkatársa fotódokumentációval alátámasztva, felszólító levélben kéri a Magyar Közút Nonprofit Kft-t az úthibák kijavítására.

Az egész települést érintő kátyúzási igény nagyobb, mint, hogy a szakemberek minden úthibát egyszerre kijavíthatnának, ezért a településüzemeltetési cég vezetősége a munkálatok elvégzéséig a lakosság türelmét kéri, illetve továbbra is felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre! Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!