Tavasszal kezdődnek a kátyúzási munkálatok

0
445

Amint véget ér a téli üzem, településünkön is megkezdődnek a kátyúzási munkálatok – tájékoztatta lapunkat a településüzemeltetési cég vezetője. Mint ismert, a téli ügyeleti időszak november 15-e és március 15-e közötti időszakban tart. A tavaszias időjárás beköszöntével a Tárnoki Köz-Ért Kft. többek között újra a kátyúzási, útjavítási munkálatokra helyezi a hangsúlyt.

Amennyiben nem kell meghosszabbítani a téli készenlétet, március elején elkezdődhet a tavaszi munkákra való átállás. Az elmúlt hónapokban a településüzemeltetési cég munkatársai összesen 70-80 tonna sót juttattak ki a település úthálózatára. A téli hónapokban, főleg az elmúlt hetekben a csapadékos időjárás és a fagyási-olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt, a burkolathibák száma megnövekedett a települési úthálózaton.

Megtudtuk, a kátyúzási igény nagyobb, mint, hogy minden úthibát egyszerre kijavíthatnának, ezért a munkákat ütemezetten fogják végezni. Első körben minden esetben a főbb közlekedési utakon, majd a mellékutcákban fognak beavatkozni.

A településüzemeltetési cég vezetősége a munkálatok elvégzéséig a lakosság türelmét kéri, illetve továbbra is felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre! Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!