Közösségi élmény a disznóvágáson

0
571

A falusi népszokások közül az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény, a disznóvágás, amelyre idén XIII. alkalommal került sor Tárnokon. A rendezvényen közel négyszáz adag palóc-, és orjaleves, valamint közel ugyanennyi adag hurka és kolbász került kiosztásra.

A művelődési ház átépítése miatt, az Idősek Klubja adott otthont a hagyományőrző programnak.

A látvány disznóvágás idén is Lizicska Tamás, Erdei János, Sebestyén Péter, Sebestyén Dániel és segítőik jóvoltából került megrendezésre, amelyre szép számmal érkeztek az érdeklődők.

Az előkészületek már reggel 6.00 órakor megkezdődtek, a főzésre pedig nagyjából 7.00 órától került sor.

51157337_1882158001911938_3444130194443468800_n
A hagymás vért Szolnoki Gábor polgármester készítette, a tepertőt pedig Marczell György.

Az ételosztás 9.00 órakor kezdődött, először a hagymás vérrel és tepertővel kínálták a vendégeket, majd sorban érkeztek a finomabbnál finomabb ételek.

A palóclevest a Tárnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület-, míg az orjalevest az OTVSZ Egyesület tagjai készítették, a toros káposzta pedig a Tárnoki Szlovák Önkormányzat jóvoltából készülhetett el. Utolsó fogásként, a közel négyszáz adag hurka és kolbász került az asztalokra.

A szervezők érezhetően a szívüket-lelküket is beletették az előkészületekbe és a vendéglátásba, amelynek köszönhetően a rendezvény a hagyományőrzés mellett, igazi közösségi élményt is nyújtott mindazoknak, akik kilátogattak.

disznovagas_2019_tamogatok_