Havazás és ónos eső várható: újra végigszórták Tárnok útjait

0
441

Havazás és ónos eső veszélye miatt Pest megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzések szerint a várható friss hó 5 centiméter fölött várható, kedd hajnalra mínusz 10 fokig hűl le a levegő. A településüzemeltetési cég továbbra is teljes gőzerővel dolgozik az utak síkosságmentesítésén, hétfőn megelőző sózás keretében újra végig szórták településünk útjait. A hókotró bevetésre készen, a munkatársak pedig jelenleg is ügyeletben vannak. 

Az elmúlt napokban a Tárnoki Köz-Ért Kft. teljes kapacitással dolgozott az utak hó-, és síkosságmentesítésén, továbbá folyamatosan sózták a buszmegállók és a közintézmények járdáit. Váltott műszakban, a cég teljes állományának bevonásával zajlottak a munkálatok, amelynek során elsőbbséget élveztek a főbb közlekedési útvonalak.

A településüzemeltetési cég 3 munkagéppel, 13 munkatárssal, több mint 50 munkaórában, kb. 25 tonna szóróanyag felhasználásával végezte a síkosságmentesítési feladatokat, annak érdekében, hogy a tárnokiak jól járható, biztonságos utakon tudjanak közlekedni. Hálásan köszönjük nekik!

A hókotrót pedig – a szombati egész napos havazást követően – éjszaka is útnak indították, így vasárnap virradóra az összes belterületi aszfaltos út síkosságmentesítése megtörtént. Vasárnap reggel sózással folytatták, a nehezen megközelíthető helyeket pedig traktoros hókotróval igyekeztek megtisztítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint kedden újra havazás várható, így hétfőn megelőző sózás keretében újra végigszórták településünk útjait.

49676618_332299767617372_2774326183456669696_n

A Tárnoki Köz-Ért Kft. a lakosság segítségét kéri, hogy havazás esetén gépjárműveikkel ne parkoljanak a lakóingatlanok előtt, amennyiben ez az úttestet is igénybe veszi. Ugyanis így nem csak egy ingatlan előtti területet, hanem egy hosszabb utcaszakaszt zárnak el a síkosságmentesítési munkálatok elől. Különösen fontos ez a zsákutcákban, ahol nincs mód a hótolóval történő továbbhaladásra, illetve megfordulásra.

A cég vezetősége hangsúlyozza: megtesznek mindent, hogy a közlekedést biztonságossá tegyék, azonban az időjárással nem lehet szembemenni, így arra kérik az autóvezetőket, hogy csak téli gumival felszerelt gépjárművel induljanak útnak, és hogy a megváltozott téli útviszonyoknak megfelelően vezessenek! Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!