Az elmúlt napokban a Tárnoki Köz-Ért Kft. teljes kapacitással dolgozott az utak hó-, és síkosság mentesítésén, továbbá folyamatosan sózták a buszmegállók és a közintézmények járdáit, hogy megszüntessék a csúszós felületeket a településen. Váltott műszakban, a cég teljes állományának bevonásával zajlottak a munkálatok, amelynek során elsőbbséget élveztek a főbb közlekedési útvonalak. A hókotrót pedig – a szombati egész napos havazást követően – éjszaka is útnak indították, így vasárnap virradóra az összes belterületi aszfaltos út síkosságmentesítése megtörtént.

A településüzemeltetési cég munkatársai megelőző sózás keretében már pénteken elkezdték a síkosságmentesítést településünkön, a hótoló pedig a havazás kezdetétől folyamatosan járja Tárnok útjait. A havazás szombat estére elállt, így a hókotró segítségével még az éjszaka folyamán elvégezték a belterületi aszfaltos utak síkosságmentesítését. Vasárnap reggel sózással folytatták, a nehezen megközelíthető helyeket pedig traktoros hókotróval igyekeztek megtisztítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint kedden újra havazás várható, így hétfőn újra végigszórják a teljes települési úthálózatot.

A településüzemeltetési cég 3 munkagéppel, 13 munkatárssal, 40 órában, kb. 15-20 tonna szóróanyag felhasználásával végezte a síkosságmentesítési feladatokat, annak érdekében, hogy a tárnokiak jól járható, biztonságos utakon tudjanak közlekedni. Hálásan köszönjük nekik!

A Tárnoki Köz-Ért Kft. vezetője szombaton arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az előre meghatározott és a Tárnokhírben is közölt ütemterven a prioritás miatt változtattak, ugyanis az egész napos intenzív havazás a főbb közlekedési útvonalak folyamatos tisztán tartását indokolta – emelte ki a cégvezető. Folytatta: a síkosságmentesítési feladatokba – főként a mellékutakat tekintve – egy kisebb traktoros hókotrót is bevontak, illetve a buszmegállók, és a közintézmények járdáinak csúszásmentesítését is elvégezték.

Az elmúlt három nap tapasztalatai alapján a településüzemeltetési cég nagyon köszöni a lakosság együttműködését, ugyanis – egyetlen kivétellel – gépjárműveikkel nem parkoltak az utakon, és ezzel nem akadályozták a hótoló autó továbbhaladását. A kivételről pedig sajnos el kell mondanunk, hogy az illető egy autószállító trélerrel kérésre sem volt hajlandó elállni, ezzel megakadályozva a síkosságmentesítési munkálatok elvégzését.

A cég vezetősége hangsúlyozza: megtesznek mindent, hogy a közlekedést biztonságossá tegyék, azonban az időjárással nem lehet szembemenni, így arra kérik az autóvezetőket, hogy csak téli gumival felszerelt gépjárművel induljanak útnak, és hogy a megváltozott téli útviszonyoknak megfelelően vezessenek! Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!