Elindult az éjszakai tisztítójárat településünkön

0
411
A fotót Tárnoki Hókotróvadász becenevű olvasónk küldte, amelyet ezúton is köszönünk neki. A kép 2019. január 6-án 0 óra 10 perckor készült Tárnokon.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk a településüzemeltetési cég munkatársai megelőző sózás keretében már pénteken elkezdték a síkosságmentesítést településünkön, a hótoló pedig folyamatosan járja Tárnok útjait.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. vezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az előre meghatározott és a Tárnokhírben is közölt ütemterven a prioritás miatt változtattak, ugyanis az egész napos intenzív havazás a főbb közlekedési útvonalak folyamatos tisztán tartását indokolta – emelte ki a cégvezető. Folytatta: a síkosságmentesítési feladatokba – főként a mellékutakat tekintve – egy kisebb traktoros hókotrót is bevontak, illetve a buszmegállók, és a közintézmények járdáinak csúszásmentesítését is elvégezték.

A havazás az esti órákra elállt, így az éjszaka folyamán elvégzik a teljes települési úthálózat síkosságmentesítését, remélve, hogy amíg napközben gondot okozott a folyamatos hóesés, addig az éjszakai munkálatokat ez nem akadályozza. Szükség esetén vasárnap reggel is folytatják a hóeltakarítást, a nehezebben megközelíthető helyeket pedig a traktoros hókotró segítségével tisztítják meg.

Az elmúlt két nap tapasztalatai alapján a településüzemeltetési cég köszöni a lakosság együttműködését, ugyanis gépjárműveikkel nem parkolnak az utakon, és ezzel nem akadályozzák a hótoló autó továbbhaladását.

A cég vezetősége hangsúlyozza: megtesznek mindent, hogy a közlekedést biztonságossá tegyék, azonban az időjárással nem lehet szembemenni, így arra kérik az autóvezetőket, hogy a megváltozott téli útviszonyoknak megfelelően vezessenek! Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!