Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint az esti órákban havazás várható, így 18.00 órakor – megelőző útszórás keretében – megkezdődik a síkosságmentesítés településünkön. A településüzemetetési cég a munkálatokra való tekintettel, arra kéri a lakosságot, hogy gépjárműveikkel ne parkoljanak a lakóingatlanok előtt, amennyiben ez az úttestet is igénybe veszi.

Havazás esetén a teljes települési úthálózat megtisztítása több órát vesz igénybe, így a vezetőség előre is a lakosság türelmét és megértését kéri.

A cég vezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy ma estig az összes belterületi aszfaltos utat végigszórják, továbbá arról is, hogy a buszmegállók és közintézmények előtti járdák síkosságmentesítését már napközben elvégezték.

48087310_1251715724998057_2085410212247764992_n
Síkosságmentesítő anyag a Horgász Sétány és a Sóskúti út sarkán.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Horgász sétány és a Sóskúti út sarkán szóróanyagot is elhelyeztek, amelyet a lakosság szükség esetén felhasználhat. Ugyanez vonatkozik az Öreg-hegy területére, ahol a lakók közreműködésével több tonna csúszásmentesítő anyagot deponáltak.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. abban kéri a lakosság segítségét, hogy havazás esetén gépjárműveikkel ne parkoljanak a lakóingatlanok előtt, amennyiben ez az úttestet is igénybe veszi. Ugyanis így nem csak egy ingatlan előtti területet, hanem egy hosszabb utcaszakaszt zárnak el a síkosságmentesítési munkálatok elől. Különösen fontos ez a zsákutcákban, ahol nincs mód a hótolóval történő továbbhaladásra, illetve megfordulásra.

Kérünk mindenkit, hogy a megváltozott téli útviszonyoknak megfelelően vezessen! Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

sikossagmentesites_december