Szilveszterkor különösen figyeljünk állatainkra!

0
306

Óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang-, és fényhatásai miatt a háziállatok elszökhetnek, elkóborolhatnak, vagy akár félelmükben harapóssá is válhatnak.

A gazdiknak tanácsos erre az időszakra háziállatuknak a közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet biztosítaniuk, mint például belső szobát, udvarrészt, garázst. A félősebb állatok esetében az állatorvos által ajánlott nyugtató szerről is érdemes gondoskodni.

A kutyában lévő kötelező mikrochip legyen a gazda adatait tartalmazóan beregisztrálva, emellett a kutyákra és macskákra érdemes bilétás nyakörvet kötni, amelyen szerepel a gazda címe, telefonszáma és neve.

Amennyiben a háziállat elszökött, érdemes a www.animalpolice.hu oldalon a közelben működő állatvédő szervezetekről informálódni, emellett a www.ebangyal.hu oldalon is rá lehet keresni az elveszett és megtalált állatokra. Továbbá érdemes a közösségi felületeken a helyi és környékbeli kutyás csoportokat megkeresni.

Amennyiben észreveszi, hogy az óvintézkedések ellenére kutyusa mégis megszökött, írjon nekünk és szerkesztőségünk – a tarnokhir.hu oldalon, illetve a Tárnokhír Online facebook oldalán – felhívás közzétételével megpróbál segíteni, hogy házikedvence mielőbb hazajuthasson.
Facebook üzenet: Tárnokhír Online