Idén immár tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre az Adventi Hangverseny, a Tárnoki Lokálpatrióták Egyesülete szervezésében, advent második vasárnapján a Rózsafüzér Királynéja templomban.

DSC_1778 2
Szanyi Nikoletta gyújtotta meg a második adventi gyertyát 2018. december 9-én, a Tárnoki Rózsafüzér Királynéja templomban.

Az esemény elején Szolnoki Gábor polgármester üdvözölte a megjelenteket, majd őt követve Szanyi Nikoletta, a művelődési ház új munkatársa gyújtotta meg a második adventi gyertyát.

DSC_1795
Tárnoki Ütősegyüttes

Az est első részében a Riha Emil és Szilassi Nelly vezette Tárnoki Ütősegyüttes tagjai léptek fel karácsonyi hangszeres számokkal. A tárnoki fiatalok szívvel lélekkel teli bemutatkozása után Héthyné Kádár Valéria tárnoki vers és prózaíró, az Irodalmi Ihletés pályázat ötletadója saját versét adta elő a közönségnek.

DSC_1821
Héthyné Kádár Valéria vers és prózaíró
Az ünnepi készülődés külsőségei mellett a belső béke megteremtése, a befelé fordulás is jellemzője ennek az időszaknak. Az egyház ezt a folyamatot olyan szokásokkal segíti, amely csak az adventhez kapcsolódik, mint például a hajnali „angyali” mise. Az előkészület része az ilyenkor szokásos böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedet is. Ennek gyönyörű példáját mutatja meg Nyírő József: Most már jöhetsz Jézuska című novellája, amit Dobos Erika olvasott fel a közönségnek.

Ezután Szigeti Eszter, énekes-dalszerző következett, aki a magyar könnyűzene karácsonyi gyöngyszemeiből válogatott. Az adventi koncert utolsó fellépőjeként a Gaudium Kórus adott elő adventi, karácsonyi darabokat. Majd az esemény szervezője, Dobos Erika felkérte a megjelenteket, hogy egyetlen dal erejéig alkossanak egy nagy kórust, szegezzék a tekintetüket Szinyéri Judit karvezetőre és élják át az együtténeklés örömét.

Szigeti Eszter énekes
Szigeti Eszter énekes

A rendezvényt követően a megjelenteket vendéglátással, forró teával, forralt borral és egy kis harapnivalóval várták az Idősek Klubjában.

Támogatók:

  • Tárnok Nagyközség Önkormányzata,
  • Tárnoki Köz-Ért Kft.,
  • Tárnoki Lokálpatrióták Kulturális Közhasznú Egyesület tagjai,
  • Sánta Pál, aki a hangosítási technikával segített,
  • Takács András kántor,
  • Tárnokhír és Tárnokhír Online.