Kiadós havazás várható – Elkezdődött az útszórás településünkön

0
1010

Tekintettel arra, hogy az időjárás előrejelzés szerint szombaton kiadós havazás várható, a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai megkezdték a síkosságmentesítést Tárnokon.

A településüzemeltetési cég tájékoztatása szerint a mai napon megelőző csúszásmentesítést végeznek a településen, amelynek keretében az összes belterületi aszfaltos utat végigszórják, illetve a Horgász Sétány aszfaltos kihajtója, a Szőlőhegyi út és az Öreg-hegyi út síkosságmentesítése is megtörténik.

48087310_1251715724998057_2085410212247764992_n
Síkosságmentesítő anyag a Horgász Sétány és a Sóskúti út sarkán.

A cég vezetője továbbá azt is elmondta, hogy a Horgász sétány és a Sóskúti út sarkán szóróanyagot is elhelyeztek, amelyet a lakosság szükség esetén a síkosságmentesítés érdekében felhasználhat. Ugyanez igaz az Öreg-hegy területére is, ahol a lakók közreműködésével több tonna anyagot deponáltak.

A Tárnoki Köz-Ért Kft. kéri a lakosság segítségét abban, hogy havazás esetén gépjárműveikkel ne parkoljanak a lakóingatlanok előtt, amennyiben ez az úttestet is igénybe veszi. Ugyanis így nem csak egy ingatlan előtti területet, hanem egy hosszabb utcaszakaszt zárnak el a síkosságmentesítési munkálatok elől. Különösen fontos ez a zsákutcákban, ahol nincs mód a hótolóval történő továbbhaladásra, illetve megfordulásra.

Kérünk mindenkit, hogy a megváltozott téli útviszonyoknak megfelelően vezessen! Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

sikossagmentesites_december