Az ELMŰ megakasztotta a DIGI fejlesztését településünkön

0
831

Amint arról korábban már beszámoltunk, lakossági igények alapján a DIGI hálózatfejlesztést szeretett volna végrehajtani Margitligeten, az Öreg-hegyen, illetve a halastónál.

A hálózatfejlesztés célja elsősorban a modern és gyors internet kiépítése lett volna.

A cég és az önkormányzat szoros együttműködésének köszönhetően a munkafolyamatok gyorsan haladtak, idén júliusban már a tervek bemutatására is sor került a Tárnoki Polgármesteri Hivatalban. A vállalat tervei szerint még ebben az évben kivitelezte volna a felsorolt területek fejlesztését, azonban az ELMŰ indoklás nélkül gátat szabott a munkálatoknak.

Szerkesztőségünk megkereste a Tárnoki Polgármesteri Hivatalt, hogy adjanak információt a tervezett fejlesztés jelenlegi állásáról:

„A lakossági igények összegyűjtése után a cég a tervezési munkát megkezdte, azonban a jóváhagyott tervek megismertetése után komoly akadályba ütköztek. Kiderült ugyanis, hogy a kérdéses területen az ELMŰ nem engedélyezi a DIGI részére, hogy használhassa a közvilágítási oszlopait, ez pedig azon a területen az egyetlen lehetőség a hálózat
kiépítésére. Furcsa közlemény volt ez, hiszen eddig Tárnok más területein az áramszolgáltató ezzel az igénnyel szemben nem támasztott akadályokat. Szóbeli kérdéseinkre elfogadható válaszokat önkormányzatunk nem kapott, ezért Szolnoki Gábor polgármester október 24-én személyesen, hivatalos levélben kérte fel az áramszolgáltatót, indokolják, magyarázzák meg döntésüket. A megkeresésre a mai napig válasz még nem érkezett. Természetesen ezzel az ügynek nincs vége, a lakosság igénye egyértelmű, az önkormányzat akarata szintén, így keresztbe tenni egy jogos igényen alapuló fejlesztésnek nem lehet” – olvasható a közleményükben.

Amint lesz további információnk a Tárnokhír újságban, illetve online felületünkön is közölni fogjuk.

Kapcsolódó cikk:

DIGI: Hálózatfejlesztés kezdődik Margitligeten, Öreg-hegyen és a Halastónál