Programegyeztető fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatalban

0
621
A művelődési ház szervezésében programegyeztetőt tartottak a Polgármesteri Hivatalban 2018. november 14-én, Tárnokon.

Mint minden évben, idén is naptáregyeztető fórum keretében beszélték meg a jövő évi rendezvények időpontjait a művelődési ház-, az önkormányzat-, az önkormányzat által fenntartott intézmények-, az iskola és a civil szervezetek képviselői, annak érdekében hogy összhangba hozzák a jövő évi programokat.

Érdemes nyomon követni a programokat és az időpontokat, mind a nyomtatott, mind az online sajtóban (Tárnokhír, www.tarnokhir.hu, művelődési ház facebook oldala).

Igen széles a paletta, több mint 300 rendezvény lebonyolítására kerül sor a településen, különböző helyszíneken.

Szolnoki Gábor polgármester elmondta: „Hiszem, hogy jól működő civil szféra nélkül nem képzelhető el egy önkormányzat működése, ők azok, akik saját szakmájukban, érdeklődési körükben a legjobb szakértők az adott kérdésekben, és képesek a szó klasszikus értelmében vett társadalmi munkára. Az Otthon Tárnokon Választási Szövetség Egyesület (OTVSZ) programjában és munkájában az első pillanattól fogva fontos szerep jutott nekik. Ez a munka eddig eredményes, 2006-ban öt civil szervezet működött Tárnokon, számuk mára már megközelíti az ötvenet” – emelte ki a polgármester.

Folytatta: „Ezért lehetőségeinkhez mérten biztosítani kell az alaptámogatásukat, ugyanakkor emellett az önállóságra is rá kell venni civil-, és sportszervezeteinket. A pénzügyi segítségen felül a legfontosabb feladatunk a lehető legtöbb lehetőséget biztosítani részükre programjaik megszervezéséhez, megtartásához, azok reklámozásához és támogatásához. Továbbá arra is időt és energiát kell fordítanunk, hogy a sok lelkes ember által megálmodott programok például ne ütközzenek egymással a helyszínek, illetve az időpontokat illetően. Így minden szervező biztos lehet abban, hogy azokat a leghatékonyabban tudja megvalósítani. Egy évtizede már, hogy minden év végén összehívjuk a szervezőket, az intézmények vezetőit, hogy egyeztethessük programjainkat. Így csak nagyon ritkán fordul elő az, hogy jelentősebb rendezvényeket egymásra szerveznek, ráadásul az érdeklődő vezetők megismerhetik a többi szervezet programjait is.

Hozzátette: „A mostani egyeztetésen külön is foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy az új művelődési házunk programjaiban és szellemiségében egyaránt megújul. A fejlesztésnek köszönhetően kulturális életünk helyszínének újabb évszázadát kezdjük el a jövő esztendőben. Ez komoly és felelősségteljes feladatot ad mindannyiunknak, amiben az OTVSZ programjának egyik alapgondolata szerint továbbra is számítunk a helyi civil szervezetekre” – fejtette ki a polgármester.