MEGHOSSZABBÍTOTTÁK A BURSA HUNGARICA BEADÁSI HATÁRIDEJÉT

0
221

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában a pályázati beadási határidő és az önkormányzati döntési határidő is meghosszabbításra került. A pályázatok benyújtásának módosított határideje: 2018. november 13.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

A képviselő testület a szeptemberi ülésén döntött arról, hogy – hasonlóan a korábbi évekhez – csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszer 2019. évi fordulójához. Kiírja mind az „A” (két félévre szóló) mind a „B” (hat félévre szóló) típusú pályázatot. A határidőn belül, formailag megfelelő pályázatot benyújtó szociálisan rászoruló pályázókat Tárnok havi 5.000 Ft támogatásban részesíti, amely kiegészül a megyei önkormányzatok, illetve a felsőoktatási intézmények támogatásával. Tárnok a jövő évi költségvetésében biztosítja az ösztöndíjak fedezetét.

A pályázat az EPER-Bursa Hungarica oldalon történt regisztrációt követően nyújtható be!

A módosított pályázati dokumentumok az alábbi linken elérhetőek:

www.emet.gov.hu

Bursa Hungarica ügyfélszolgálat elérhetőségei:

Telefon: +36 1 795 5600
Email: bursa@emet.gov.hu