Idősek világnapja Tárnokon

0
224

Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte Tárnok Nagyközség Önkormányzata a település szépkorú lakóit október 1-jén, a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában szervezett ünnepségen. Az esemény vendégelőadója Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőrszázados, és Szóka Júlia operettprimadonna volt.

Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, 2025-re ez akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával. Az Idősek világnapja lehetőséget nyújt, hogy megköszönjük az idős embereknek, mindazt, amit a társadalomért tesznek.

A rendezvényen először Bagdiné Dudog Orsolya, a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola igazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd Szolnoki Gábor polgármester mondott ünnepi beszédet.

A polgármester kifejtette: „A szépkorúakról, idős emberekről, jó barátainkról, ismerőseinkről megemlékeznünk, feléjük fordulnunk alapvető emberi kötelességünk. Mind az-az élettapasztalat, bölcsesség és nyugalom, ami bennük van, érték a fiatalabbak számára, érték a számomra, érték településünknek is. Különösen a mai, bizonytalan, izgatott világban, amikor olyan könnyen mondanak fiatalos lendülettel és hevülettel gyors ítéleteket emberekről, helyzetekről, történésekről. Bármilyen világ van körülöttünk, bármilyen jók, avagy rosszak a körülmények, személyes sorsunk, közösségi sorsunk alakítása, megélése, avagy megítélése, rajtunk múlik, abban pedig, hogy ez szép és szerethető legyen, nagyon sokat tesznek idős barátaink. Isten éltesse hát őket jó kedvben és egészségben” – zárta szavait a településvezető.

A beszédeket követően Bisbac Bálint és Kulcsár Levente játszott zongorán, majd Tóth Eszter, Ágoston Maja, Mráz Dóra és Nogula Mór furulyajátéka kápráztatta el a közönséget.

A program részeként Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőrszázados vehette át a szót, aki az idősek védelmében tartott bűnmegelőzési előadást, a kötetlen beszélgetésbe pedig a hallgatóságot is igyekezett belevonni.

Szatmáriné Berczi Dolóresz
Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőrszázados bűnmegelőzési előadása.

Az est további részében Szóka Júlia operettprimadonna előadásában csendültek fel a legnagyobb operaslágerek. A művésznő az ünnepség végére alaposan megénekeltette a közönséget, amelyet a résztvevők tapsviharral üdvözöltek.

DSC_6266
Szóka Júlia operettprimadonna