Családi empátia-suli

0
341

Egy könnyed, játékos délelőtt egy komoly és fontos képesség elsajátításához! Gyere, ismerd meg a Kompátia társasjátékot és az empatikus kommunikációt!

Részvételi szándékod jelezd, kérlek: csaladiproblemak@gmail.com

Az empátia = kíváncsiság a másik érzéseire, problémáira, nézőpontjára.
Az empátia = támogatás, megértés, segítség.
Az empátia = érzelmi intelligencia, képesség, ami bármely életkorban fejleszthető.

Aki empatikus, az tud beszélni az érzéseiről, felismeri mások érzéseit, tud aktívan hallgatni, figyelni, jó emberismerettel rendelkezik. Az empátia fejlesztése az agresszió csökkenéséhez vezet iskolában, óvodában, párkapcsolatban, munkahelyen…

Ezen a foglalkozáson megismerjük, mi is az az empatikus, erőszakmentes kommunikáció, és hogyan alkalmazható a gyakorlatban. Ebben segít a Kompátia társasjáték, amely az érzelmi intelligencia fejlesztésére szolgáló családi társasjáték gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
Célja, hogy játékosan, könnyedén ismerkedjünk meg lépésről lépésre az őszinte és empatikus kapcsolódással, kommunikációval. Már óvodáskorú gyermekekkel is játszhatók egyes játékok.

A játékos délelőtt célja NEM a játék ÉRTÉKESÍTÉSE, a játék megvételére NEM lesz lehetőség. Cél az empatikus kommunikáció megismertetése, és ennek egy eszközeként használjuk a társasjátékot, de enélkül is gyakorolható a mindennapokban ez a módszer az itt tanultak és a kapott munkafüzet segítségével.

Elsősorban felnőtteket várunk. Ha hoznád 10 éven felüli gyermeked, azt kérjük, jelezd előre emailben!

Előadó: Varga Szilvia, mediátor, coach, empatikus kommunikáció szakértő.

A terem befogadókészsége miatt előzetes jelentkezést kérünk a csaladproblemak@gmail.com címen.

Részvételi díj: 500 Ft/fő, egy családból min. 2 fő részvétele esetén 400 Ft/fő, a helyszínen készpénzben fizetve.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Varga Szilvia