Elkezdődött a vasútállomás melletti játszótér építése

0
1421

Folytatódik a vasútállomás melletti, a közbeszédben csak „gödörnek” nevezett terület fejlesztése a már ismertetett tervek alapján. Önkormányzatunk célja, hogy a lakossági igényeknek megfelelve, a vasútállomás melletti területen egy szabadidő eltöltésére alkalmas parkot hozzon létre. A terv egy része, a „Street workout” pálya már megvalósult, jelenleg pedig a játszótér építési munkálatai kezdődtek meg.

A terület fejlesztésének megfogalmazott célja, hogy ezt a közterületet minél több ember, minél több korosztály tudja arra használni, amire a leginkább való: pihenésre, játékra, kikapcsolódásra, felüdülésre.

42407996_282608332348420_6708498372413620224_n
Szolnoki Gábor szerkesztőségünknek elmondta: „Sajnálatos tény, hogy az eredetileg tervezett munkakezdési időpont több hónapot csúszott, de napjainkban már tényként kell kezelni, hogy kivitelezési határidőket pontosan tervezni nem lehetséges. Az első
akadályt – ami a tervezéskor meghatározott kivitelezési ár, majd a tervezett kezdetkor, a kivitelezők által megfogalmazott ár között volt –, elhárítottuk. Ellenőriztük a terveket, az ajánlatokat, majd kényszerűen több költségvetési forrást rendeltünk a projekt mellé. Miután ez rendben volt, sikeresen szerződtünk, azonban azzal kellett szembesülnünk, hogy a kivitelezővel szerződésben lévő játékokat gyártó vállalkozás nem képes határidőre szállítani a játszótéri berendezéseket. De most már ez a probléma is rendeződött, indulhat végre a várva várt játszótér építése. Természetesen, különösen a tapasztalatok miatt, már most elkezdődött a parkfejlesztés következő, harmadik ütemének tervezése, hogy annak
kivitelezése a legkevesebb gondot okozza. Köszönöm szépen minden aggódó, érdeklődő ember kérdéseit, jelzéseit a játszótér építésével kapcsolatban, minden nap azon dolgozunk, hogy közös terveink valósággá váljanak!”