Változás a Tárnoki Hajtóka Közhasznú Egyesület élén

0
918

Tóth Balázs bemutatkozása

Pedagógus, valamint közgazdász végzettséggel rendelkezem, de hivatásommá közel két évtizede végül az humánerőforrás menedzsment szakterület vált. Ezen időszak során több nemzetközi és hazai nagyvállalatnál tevékenykedtem; jelenleg egy 1300 főt foglalkoztató autóipari beszállító vállalat HR igazgatója vagyok.

Egy Galga-mentén található kis faluban, Nógrádkövesden nevelkedtem; ahol már gyermekkorom óta fontossá vált számomra a kárpát-medencei népi kultúra, valamint egy aktív közösségi lét együttes megélése. Közel 35 év néptáncos múlttal rendelkezem mára, amelyből az egyik fő állomás a salgótarjáni Nógrád táncegyüttes volt, ahol a tárnokiak által is megismert Hájas Tibor volt az első mesterem. Ezt követően 20 éven keresztül a Jászság Népi Együttes táncosaként vettem részt az együttes országos és határon túli sikereiben.

Családommal négy éve élek Tárnokon, de már korábban rendszeres résztvevője voltam az Egyesület által lebonyolított táncházaknak – többször, mint oktató is.
A Hajtóka Közhasznú Egyesület felkérését, ill. a Közgyűlés felhatalmazását, amely szerint átveszem az elnöki poszt felelősségét Rádó Gyulától éppen a fentiek okán fogadtam el, hiszen úgy érzem, e felkérés kapcsán továbbra is aktívan tudok tenni majd e közösség további fejlődéséért. Fontos számomra, hogy a Hajtóka Táncsoport, a Szlovák Kórus, valamint a nemrégiben útnak indult Asszonyműhely értékeit tovább vigyük a következő években, s amennyiben módunk lesz rá, egy gyermekcsoport működtetésébe is belefoghatunk majd.

A Közgyűlés választásának további eredménye: Magyar Endre Andrásné, alelnök, valamint Fekete Erzsébet Zsuzsanna, titkár.

A leköszönő vezetőknek, Rádó Gyulának és Szoloszkáné Lepnyák Alíznak hálásan köszönjük áldozatos, önzetlen munkájukat és szíves támogatásukat!

Minden kedves tárnoki Olvasótól szívesen vesszük a jövőben is az Egyesület támogatását; és természetesen, szeretettel várunk majd mindenkit a legközelebbi táncházi mulatságunkba is!

Tisztelettel:
Tóth Balázs
a Hajtóka Közhasznú
Egyesület elnöke