Folytatódik az Ulicska utcában a járda felújítása – 8 millió forint támogatást nyertünk a befejezésére

0
530

Önkormányzatunk 2016-ban döntött a Falu egyik legforgalmasabb járdaszakaszának felújításáról. Az Ulicska utcában, a Fő utcától a Halász József utcáig, a temetőig tartó járda több szakaszán oly mértékben öregedett el, hogy annak teljes átépítését kellett megtervezni.

A kivitelezés – ebben az esetben – azonban nem csak egy járda felújítását jelenti, mert a kérdéses szakasz megépítése speciális. Itt a telkek kialakítása úgy történt meg, hogy a járda szintje egy méterrel magasabb a telkek szintjénél, építésekor pedig támfalas megoldást alkalmaztak. Mára pedig ez a támfal oly mértékben megöregedett, hogy az egész járdaszakasz használhatóságát korlátozta.

A teljes felújítási költség eléri a 14 millió forintot. Az építés első üteme 2016-ban valósult meg, mintegy 4,5 millió forint értékben. A második szakasz építésére viszont várni kellett, mert az adott évi fejlesztési keret csak arra volt elegendő. Ebben az évben pedig külső forrást keresett az önkormányzat, amelynek eredményeként 8 millió forintot nyert pályázaton.

ulicska_jarda

Szolnoki Gábor polgármester: „Önkormányzatunk jelenleg majdnem harminc olyan fejlesztési projektet gondoz – a koncepciótervektől a kiviteli terveken át a konkrét építési munkákig – amit részben saját erőből, részben külső források bevonásával valósítunk meg. Folyamatosan figyeljük, keressük a lehetőségeket – a legnagyobb beruházásainktól kezdve a legkisebb terveink kifizetéséig – hogy ezek finanszírozása kisebb terhet jelentsen településünknek. Így tudtunk például eredményesen pályázni új óvodaépítésre, mint ismeretes erre a célra Tárnok 400 millió forintot nyert, ugyanakkor emellett a kérdéses járdaszakasz megépítéséhez is kerestünk forrást, ez most 8 millió forintos támogatást hozott. Természetesen minden ilyen munka mellett szükségessé válik, hogy bizonyos fejlesztéseket saját erőből valósítsunk meg, erre most a legjobb példa Művelődési Házunk nagytermének újjáépítése. Ilyen beruházásra ma sehol nincs pályázati forrás, a nagyterem viszont az elöregedése miatt teljesen használhatatlanná vált, így a mi feladatunk lett ehhez biztosítani az anyagi feltételeket. Önkormányzatunk jó gazdálkodásának köszönhetően erre az építésre több, mit 100 millió forintot tudtunk biztosítani.”

Kapcsolódó cikkek:
Óvodaépítés: 400 millió forintos támogatás érkezik Tárnokra
Megújul a művelődési ház