Tanévkezdés Tárnokon

0
954

Hétfőn reggel tanévnyitó ünnepséggel kezdődött a 2018/19-es tanév a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában. A diáktársakat, köztük 63 elsőst, az alsós diákok köszöntötték ünnepi műsorral.

DSC_5727

Szolnoki Gábor polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy a település életének egyik legszebb, legizgalmasabb napja az évnyitó, amikor több hónap után újra benépesülnek iskoláink. A diákok természetesen jobban díjazzák az évzárókat, ugyanakkor az biztos, hogy most 63 kisgyermeknek és szüleiknek teljesen új élet kezdődik, számukra bizonyosan izgalmas, várakozásokkal, aggódásokkal teli ez a pillanat.

DSC_5782Folytatta: „Az elmúlt hetek sok izgalmat okoztak az intézményben, hiszen a tanévzáró másnapján egy 60 millió forintos felújítás kezdődött az épületekben, a munkálatok során több vizesblokk, tanterem, és a felsős iskola teljes elektromos hálózata megújult. Ez azonban csak egy része azoknak a fejlesztéseknek, amelyek tervezése az elmúlt esztendőben megtörtént, a mai naptól kezdve tehát újra azért dolgozunk, hogy tovább haladjon iskolaépületeink korszerűsítése”– húzta alá a polgármester.

Hozzátette: „Biztatónak ítélem meg azt, hogy a mai tanévnyitón minden olyan döntéshozó az iskola vendége volt, akik segítségével könnyebb kiállni egy-egy fejlesztési terv indokoltsága mellett. Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnk, Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ elnöke és Sárközi Márta, az Érdi Tanterületi Központ igazgatója azok a személyek, akikkel a legfontosabb a megfelelő és a hatékony munkakapcsolat. A teljes fejlesztési tervet személyesen adtam át a Klebersberg Központ elnökének, illetve minden jelenlévő féllel egyeztetve elindítottuk egy következő fejlesztési ütem szakmai előkészítését. Az oktatás infrastruktúrájának állami gondozásba kerülése nem jelenti azt, hogy kevesebb lenne felelősségünk az ott tanuló diákokkal, az ott dolgozó pedagógusokkal, segítő személyzettel, illetve a tárnoki lakosokkal szemben, éppen ezért a jövőben is megteszünk minden lehetséges lépést a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola fejlesztése érdekében. Önkormányzatunk partner minden munkában, számomra pedig iskolánk képviselete különösen fontos” – emelte ki a polgármester.