Csúszásmentesítés a Tárnoki Tipegő Bölcsődében

0
1776

Speciális csúszásmentesítő kezelést végeztek a Tárnoki Tipegő Bölcsőde teraszán még a múlt hét elején. Misnyovszkiné Révész Katalin intézményvezető javaslata alapján döntött úgy a Képviselő-testület, hogy a gyermekek biztonsága érdekében megrendeli a kültéri járófelületek csúszásmentesítését.

Az úgynevezett antislip eljárás a kezelt felület élettartamát nem befolyásolja, arra hátrányos következményt nem fejt ki. Előnye, hogy láthatatlan, nem képez bevonatot, nincs száradási ideje, lassítja a baktériumok szaporodását, és ami a legfontosabb, hogy biztonságos, csúszásmentes környezetet biztosít a gyermekeknek.

A Tárnoki Tipegő Bölcsőde következő beruházására ősszel kerülhet sor, amikor is a terasz végleges árnyékolása történik meg.

Szolnoki Gábor polgármester szerkesztőségünknek elmondta, hogy a lerakott burkolólapok a megkövetelt szabvány alapján csúszásmentesek, azonban az eddigi tapasztalatok szerint messze vannak a tökéletestől. „A gyárilag kifogástalan csúszásmentes járólapoknak van egy komoly hátránya, aki használ vagy használt ilyet, az tudja: takarításuk, tökéletesen tisztán tartásuk a lehetetlennel határos. Ez pedig, különösen egy bölcsőde esetében megengedhetetlen. A megoldás egy olyan utókezelése a felületeknek, amely a legoptimálisabban biztosítja mind a két igényt” – hangsúlyozta a polgármester.