Tájékoztatás a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan

0
977

A kormány a július 25-i ülésén döntést hozott arról, hogy a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők is meg fogják kapni a téli rezsicsökkentést.

A vonatkozó kormányhatározat száma az 1364/2018. (VII. 27.)  A cél, hogy azokhoz a családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva még nincs bekötve, ezért mással – pl. fával, szénnel – fűtenek.

Az önkormányzatok felé várhatóan írásban kell bejelentést tenni legkésőbb október 15-ig, a Belügyminisztérium a következő hetekben tájékoztatja az önkormányzatokat a szükséges eljárásról. Csak az kaphat támogatást, aki eddig még nem részesült a téli rezsicsökkentésben, és erről az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is kell tenni. Az igény jogosultságát a katasztrófavédelem ellenőrizheti.

Jelenleg több információ nem áll rendelkezésünkre, de amint az igénybejelentésre szolgáló adatlapok rendelkezésünkre állnak, úgy az érintettek tekintetében a megfelelő tájékoztatást megadjuk.

Türelmüket előre is köszönjük!

Tárnok Nagyközség Önkormányzata