Újra elindul az ipari park fejlesztése

0
662

2006-ban izgalmas hír volt, hogy a település M7-es felé eső területén végre elkezdődik az ipari park fejlesztése. 10 hektáros területet vásárolt meg egy befektető és azonnal megkezdődött annak fejlesztése. Az első fejlesztő cég a METEOR CEE volt, a csarnok megvalósult, majd megkezdődött a terület használatának további tervezése. 2008-ban azonban – a gazdasági válság egyik hatásaként – a terület tulajdonosi körében változás történt, ennek következtében 7 hektárnyi területen a további fejlesztések leálltak, az ingatlanra komoly banki hitel került, majd behajthatatlansága miatt végül maga a terület is a bank tulajdona lett.

A METEOR melletti fejleszthető területen végül 2016-ban még egy cég, a Bán Manufactoring Support Kft. épített egy kisebb csarnokot.

Most azonban újra indulhat minden, több éves szervezői munka után végül ez év júniusában új tulajdonosa lett a területnek, a CCE Hungary kft. A nagyon komoly németországi tulajdonosi háttérrel rendelkező cég alaptevékenységébe tartozik a saját tulajdonú, vagy bérelt ingatlanok hasznosítása. Az önkormányzati egyeztetéseken már túl vagyunk, jelenleg a terület víz-és csatornahálózattal történő ellátásának tervezése zajlik.

Jó hír, hogy a teljes települési csatornahálózat megépítésével végre elhárult az akadály ezen terület teljes közművesítése elől is, ami nagyban megnövelte annak fejlesztési értékét. Itt is pontosan látható az a hatás, amely településünk legnagyobb közmű-fejlesztési és környezetvédelmi programjának végrehajtása jelentett mindannyiunknak. Az ismertetett elképzelések szerint jelenleg a terület besorolásának megfelelően kereskedelmi, szolgáltató tevékenység fejlesztése várható.

Továbbá jelenleg három – igaz kisebb – terület fejlesztésével kapcsolatban folytatunk egyeztetéseket, bízva abban, hogy még több befektetőt tudunk településünkön üdvözölni. A feladat nem egyszerű, van, amikor éveket vesz igénybe egy-egy megállapodás megkötése, azonban állandóan dolgozni kell azért, hogy Tárnok fejlesztési és finanszírozási lehetőségei folyamatosan bővüljenek.

Szolnoki Gábor
polgármester